Östergren om Östergren

Östergren om Östergren

Tietoa kirjasta

Hur gör han? Kanske i högre grad än någon annan samtida svensk romanförfattare förmår Klas Östergren väcka den frågan hos sina läsare: undret inför illusionistens tricks. I denna intervjubok leder oss Stephen Farran-Lee initierat och vetgirigt genom Östergrens hela författarskap, bok för bok, från debuten som underbarn med Attila i mitten av sjuttiotalet till och med Orkanpartyt från 2007. Östergren om Östergren ger en unik och handfast inblick i verkstaden hos en författare som format livskänslan hos en hel generation. Öppenhjärtigt berättar Östergren om författarlivets vardag, dess våndor, inspirationer - och hemligheter.

"Jag hade i alla fall dunkat av mig det värsta, arbetat ett halvår, varit politiskt aktiv och haft tre snedtändningar. Så jag hade fått ut det mesta av livet redan ... Det var också i denna veva som jag fick min skrivmaskin."

Stephen Farran-Lee, född 1962, är förläggare. Tidigare redaktör för BLM och .doc, kulturjournalist på Sveriges Radio, översättare och kännare av samtida irländsk prosa, som tillsammans med Ola Larsmo gav ut intervjuboken Joyce bor inte här längre år 1999.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Östergren om Östergren