Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä

Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä

Tietoa kirjasta

Kasiluokkalaiset Timi ja Tero suuntaavat luokkansa kanssa Suomenlinnaan marraskuun alun hiljaisuudessa. Leirikoulu ajoittuu itsenäisyyden satavuotisjuhlan sekä kirkollisen merkkivuoden lomaan, mutta juhlat tai saaren kulttuurinähtävyydet eivät poikia jaksa innostaa. Sen sijaan oudot kuviot tunnelien pimeissä kolkissa sekä yöllinen hälytys taidevarkaudesta nostavat Timin ja Teron tuntosarvet pystyyn.

Luokkakavereiden hajaantuessa pääkaupungin kaduille pojat päättävät käyttää vapaa-aikansa tapauksen tutkimiseen. Itseään pääkallokiitäjiksi kutsuva kaksikko ajautuu salaperäisen lahkon jäljille ja hurjan seikkailun pyörteisiin. Riittääkö poikien neuvokkuus ja rohkeus, kun vastassa ovat vuosisataiset salaisuudet?

"Pääkallokiitäjät" on vauhdikas seikkailukirjasarja 11-14-vuotiaille nuorille. "Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä" on sarjan toinen osa.

Janne Mäkitalo on kirjailija ja opettaja. Opettajan työn kautta lasten ja nuorten ajattelumaailmaan tutustuneen Mäkitalon tuotantoon kuuluu muun muassa Pääkallokiitäjät-nuortenkirjasarja.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pääkallokiitäjät salaseuran jäljillä