Samalla kun nuori Paavo kasvaa Oulussa aikuiseksi, presidentti Paasikivi rakentaa Suomen ja Neuvostoliiton välistä suhdetta. Suomalaisten on katsottava eteenpäin itänaapurin langettamasta varjosta huolimatta.
Romaanin pääosissa ovat itse tasavallan presidentti ja Paavo-nuorukainen. Sivuhahmoina on useiden eri kansanosien edustajia, joiden mielipiteet sodanjälkeisen Suomen ulkopolitiikasta eroavat tyystin. Onko hysterialle aihetta? Onko oikeistoa pelättävä? Vai onko Paasikiven linja sittenkin se punainen lanka, jota seurata hamaan tulevaisuuteen?
Alun perin vuonna 1969 julkaistu ”Paasikiven aika” on eräänlainen jännityskertomus, ja sen yhtenä päähenkilönä voidaan pitää Suomen kansaa kokonaisuudessaan. Mitä he haluavat, ja miten tasavallan presidentti heitä ohjaa? Paavo Rintala (1930–1999) oli suomalainen kirjailija. Hän kirjoitti näytelmiä, kuunnelmia ja kaunokirjallisia romaaneja. Uransa aikana hän sai kirjallisuuden valtionpalkinnon useina vuosina. Hänet palkittiin myös Runeberg-palkinnolla vuonna 1994.
Näytä lisää