Pahuus- Lauri Nummenmaa

Arvostelu 4.2
12h 59min
311 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Miksi ihminen tekee pahaa?

Uraauurtava teos kertoo siitä, miksi osa meistä luisuu arkipäiväisestä pahanteosta rikollisuuden ja väkivallan poluille.

Läheisyys ja toiset ihmiset ovat meille tärkeintä maailmassa. Silti jokainen joutuu joskus konfliktiin toisten ihmisten kanssa. Kitkatilanteita syntyy, kun ihmisten tavoitteet ovat ristiriidassa keskenään. Siksi taistelemme, kiusaamme ja ajamme omaa etuamme keinoja kaihtamatta. Pahuus aiheuttaa valtavia yhteiskunnallisia ongelmia, kuten koulukiusaamista, rasismia, parisuhdeväkivaltaa, raiskauksia ja sotia. Siitä huolimatta kukaan ei myönnä itse olevansa paha tai tahtovansa muille pahaa. Tämä kirja kertoo ihmismielen pimeästä puolesta: pahuuden biologisesta, psykologisesta sekä moraalisesta luonteesta.

Lauri Nummenmaa (FT) on maamme johtavia aivotutkijoita. Hän toimii lääketieteellisen kuvantamisen ja mallintamisen professorina valtakunnallisessa PET-keskuksessa, jossa Nummenmaan ryhmä tutkii ja mallintaa tunteita ja aivojen toimintaa molekyylitasolta alkaen.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

12h 59min

Sivut:

311

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520432973

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520432966

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pahuus – E-kirja, Äänikirja

Lue tämä kirja, jos sinulle on suotu äänioikeus ja ymmärrys käsittää mitä on tiede ja tilastot. Kiitos Lauri, lisää tiedettä ja poliitikoille ja äänestäjille vaatimus edes rahtusen ymmärrys ja seurata sitä.

Joonas

nopeus 0,9 niin aivan täydellinen lukija ja ääni

Elina

# Mielenkiintoinen teos, joka valottaa mikä on ihminen osana ihmiskuntaa. Kirjassa pohditaan myös ihmisen suhdetta itseensä ja ympäröivään yhteiskuntaan, monella eri tasolla. Työkaluina pohdinnoissa toimivat tilastotiede ja tutkimustieto. Tuloksena pohdintaa ihmismielen "valoista ja varjoista". Vahva kuuntelusuositus 👍 PS. Lukija parasta A- luokkaa.

Seppo

Mahtava, monelta kantilta ihmismieltä käsittelevä kirja!

Anu

Täyttä asiaa alusta loppuun raikkaasti kirjoitettuna. Vahva suositus!

Juho

Kirjassa pohditaan hyvin ihmismieltä ja sen toimintaa. Pidin erityisesti kirjan objektiivisesta otteesta.

Oskari

Turhan popularisoitu teos, menee jaaritteluksi ja jutusteluksi. Kirjoittajan ymmärrys transsukupuolisuudesta on heikkoa ja vahvistaa vain pinttyneitä stereotypioita antaen lyömäaseita transfoobikoille. Ei jatkoon.

Katarina

Todella hyvä.

Mauri

5/5

Nina

Ok kirja

Pasi

Kirja sisälsi hurjanmäärän tilastoja, siinä piilee ainavaara tilastollisiin harhoihin. Yksi sellainen eliniän odote. Totta on että eliniän odote ei ole ennen nykyistä lääketieteen kehitystä kovin korkea. Mutta ihmiset saattoivat elää hyvinkin vanhoiksi jos onnistuivat välttämään kuolettavia tartunta tauteja ja omasivat vastustuskykyisen genomin. Alhainen eliniän odoteluku perustuukin suureen lapsikuolleisuuteen.

Sinikka

Mielenkiintoinen ja älykäs paljon faktatietoakin sisältävä

Liisa

Erinomainen!!

Iina

Aihe olisi mielenkiintoinen, mutta varsinkin transihmisten käsittely niin yksisilmäistä ja osin vanhentunutta, että oli pakko jättää kesken.

Sanna

Aivan hemmetin hyvä kirja. Mahtavan mielenkiintoinen ja avartava. Ja Arttu on tietysti paras lukija. 10+ molemmille.

Petri