Paikka auringossa

Paikka auringossa

Tietoa kirjasta

Viiltävän hauska romaani keski-ikäistymisestä ja nuorten jalkoihin jäämisestä

Vappu Helander on työskennellyt television ajankohtaisohjelmien toimittajana jo kymmenkunta vuotta. Kun kaunis ja nuori radiotoimittaja kiipeää kokeneempien kollegoidensa ohi ja ottaa halutun juontajan paikan kaikkien nenän edestä, Vapussa herää teräväkielinen kateus. Uudet tunteet kirvoittavat kuitenkin pohtimaan omaa elämää toden teolla: työ kyllästyttää ja kaukosuhdekin tuntuu menettäneen kipinänsä. Avannossa kyynisyys hellittää edes hetkeksi, ja jäisen veden äärellä voi onneksi törmätä kahdeksankymppiseen Irjaan, jolla on jakaa elämänkokemusta Vapullekin.

Paikka auringossa on terävällä ironialla ja purevalla huumorilla maustettu romaani vanhenemisesta, elämänvalinnoista ja niiden kohtaamisesta. Se aloittaa kolmiosaisen sarjan omapäisestä ja sanavalmiista televisiotoimittaja Vappu Helanderista.

Regina Rask on kirjailija ja pitkän linjan toimittaja YLE:llä. Hän on työskennellyt sekä juontajana että toimittajana useissa ajankohtaisohjelmissa ja uutistoimituksissa. Nykyisin hän on toimittajana Puoli Seitsemän -ohjelmassa. Kirjoittajana Rask on tunnettu nasevasta ja älykkäästä huumoristaan. Häneltä on ilmestynyt kaikkiaan seitsemän romaania ja yksi tietokirja.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Paikka auringossa