Painajainen piparitalossa

Painajainen piparitalossa

Tietoa kirjasta

Piparia kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla mausteilla

Juha Vuorisen neljännessä DikDek-dekkariparodiassa yksityisetsivä Tapsa Mäkilä päätyy isännöimään maailman pienintä pilvenpiirtäjää.

Legendaarisen sekopäämiljonääri Mikael Wöllerin omistaman pilvenpiirtäjän isännöinti sujuisi Mäkilältä varmasti ilman ongelmien häivääkään, ellei Wöllerillä olisi hieman arveluttava tapa valikoida vuokralaisiaan. Ja jottei juututtaisi vain yhteen paikkaan, piipahdetaan myös Málagassa, Andalusian Costa del Crimessa, jossa pestään huumerahan lisäksi huoratalon lakanapyykkiä. Vanhus ei tule yksin.

Menossa ja monessa mukana on myös hämmentävän monitaitoinen musisoiva parivaljakko Händikäppers. Käppers opastaa muita länsiafrikkalaisen eebenpuisen persepuikon käytössä, kun taas Händi heittäytyy filosofiseksi: ”Mitä vittuu se mulle kuuluu, mitä mulle kuuluu?” Mieslentoemäntä Herk Manningin mielestä ei kuulukaan.

Uusina kasvoina tapaamme kaksi aivan ihastuttavaa jupikkia. Jos et tiedä, mitä ne ovat, niin katso vaikka Pyongyang Timesista. Tietenkin tähän piparinmakuiseen seikkailuun mahtuu myös hempeitä hetkiä. Annankin kanssa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Painajainen piparitalossa