Päiväkäsky

- Éric Vuillard

Arvostelu 3.7
2h 59min
bookCoverFor

Yhteenveto

Berliini, helmikuun 20. päivä 1933. Kaksikymmentäneljä raskaan sarjan teollisuusvaikuttajaa ja natsiupseeria tapaavat salaisessa kokouksessa valtiopäivätalolla. Hitler vaatii varoja kansallissosialistiselle puolueelle. Kruppin, Thyssenin, Opelin, Siemensin ja muiden suuryritysten patruunat nyökyttelevät ja rahakirstut aukeavat.

Maaliskuun 12. päivä 1938. Päiväkäsky on annettu ja Itävalta liitetään Saksaan. Goebbelsin propagandakoneisto syöttää maailmalle groteskia näytelmää: tankit vyöryvät, liput liehuvat, voittamaton armeija etenee. Mutta todellisuudessa panssarivaunut hyytyvät ja tukkivat tiet maiden rajalla. Paraatimarssi lässähtää. Saksan ja Itävallan yhdistymisen kulisseissa pelataan rumaa ja kunniatonta peliä, jossa raivotaan, uhkaillaan ja bluffataan.

Eric Vuillardin Päiväkäsky on tosi ja viiltävän tarkka kuvaus natsi-Saksan kulisseista. Se paljastaa armottoman manipulaation, hybriksen ja ahneuden Itävallan miehityksen takana. Päiväkäsky muistuttaa silmien ummistamisen ja myöntymisen vaaroista sekä siitä, että pahin ei ole väistämätöntä.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Lotta Toivanen

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

2h 59min

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.12.2019

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789522347077

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Päiväkäsky – Äänikirja

Uudenlaisen tarkka historiallisten tapahtumien kirjoittaja.

Titta

Johan oli kaunokirjailtua, romaaniksi kirjoitettua historian kuvausta. Mikäli haluaa ennemmin historiallista tietokirjallisuutta aiheesta tutkia, tämä ei ole sellainen dokumentti.

Jenni

Kirja iskee suoraan ytimeen murskaten, toisen maailmansodan jälkeisen, hokeman kaikkialla Euroopassa: me emme tienneet.

hienoati kirjoitettu,asiantunteva selvästi!

Sarajärvi Vesa