Pakko saada!- Janne Viljamaa

Arvostelu 3.8
6h 59min
bookCoverFor

Yhteenveto

Onko sun pakko saada?

Nyky-yhteiskunta suosii pitkiä työpäiviä, extreme-lajeja ja somepäivitysten vahtaamista. Poleemisessa Pakko saada! -kirjassa kysytään, mihin katosi kohtuus ja voiko ihminen kokea elämänsä mielekkääksi ilman riippuvuuksia.

Paljonko on sopivasti ja mikä riittää? Riippuvuus voi syntyä niin ruokaan, liikuntaan, tupakkaan, alkoholiin kuin seksiinkin. Pakko saada! paljastaa addiktin muotokuvan, tavan ajatella ja selitellä, sekä antaa välineitä riippuvuudesta irtautumiseen. Viljamaa käsittelee addiktioiden yhteiskunnallista taustaa ja näyttää mekanismin, jolla pullon hengen tai työnarkomanian selättänyt voi huomaamattaan joutua uuteen riippuvuuden kierteeseen. Kirjassa annetaan neuvoja kierteestä pois pääsyyn.

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa työskentelee erityisesti kasvatuksen, työhyvinvoinnin ja itsetunnon parissa. Häneltä on julkaistu muun muassa Tue lapsesi lahjakkuutta, Käytä kiukkuasi – aggression hyötykäyttö ja Pidä puolesi – irti narsistin hampaista.

Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 59min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
23.8.2022
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510485699

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pakko saada! – Äänikirja

Kirja ei tuonut mitään uutta tietämystä, suurinosa jo peruskoulussa opetettua tietoa. Lisäksi väärää ja vanhentunutta tietoa esim. Syömishäiriöihin keskittyvässä osioissa. En suosittele.

Aino

Hieman floppasi lopussa mennessään liikaa saarnaamisen puolelle.

Hyvin jäsenneltyä tekstiä ja ihan pelkkää asiaa! Lukija saa vähän risuja: lauseen viimeinen sana hävisi usein kuulumattomiin, vähän ärsyttävää.

Tarja