Pako Berliinin ali- Helena Merriman

Arvostelu 4.5
12h 30min
284 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Hermoja raastava jännitysnäytelmä sankaruudesta, petturuudesta ja salaisesta tunnelista Berliinin katujen alla.

Pako Berliinin ali on palkittuun brittiläiseen Tunnel 29 -podcastiin perustuva uskomaton tositarina vapautensa menettäneistä ihmisistä – heistä, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen sen takaisin.

Kesällä 1962 joukko länsisaksalaisia miehiä ryhtyy hengenvaaralliseen urakkaan: he alkavat kaivaa Berliinin muurin ali tunnelia, jonka avulla on tarkoitus pelastaa kymmeniä itäsaksalaisia länteen. Uhkarohkeassa suunnitelmassa on monia vaaroja: hapenpuute, tunneliin tulviva vesi ja yläpuolella partioivat Stasin sotilaat ovat niistä pienimpiä – vaarallisin kaikista on kaivuryhmään soluttautunut agentti. Joukkoon liittyy myös amerikkalainen toimittaja, joka haluaa tehdä tv-historiaa ja kuvata paon reaaliajassa. Suurvaltojen välit ovat kylmän sodan seurauksena kärjistyneet, ja jos amerikkalaisten osallistuminen tunnelin rahoittamiseen paljastuisi, voisi seurauksena olla pahimmillaan kolmas maailmansota.

Helena Merriman on palkittu BBC-kanavan juontaja ja tuottaja, joka haastatteli kirjaansa varten kymmeniä tunnelin rakentamiseen osallistuneita ja Itä-Saksasta paenneita. Pako Berliinin ali perustuu Merrimanin suosittuun Tunnel 29 -podcastiin, jonka New Yorker -lehti valitsi vuoden 2019 kymmenen parhaan podcastin joukkoon. Kirjasta on tekeillä tv-sarja.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Jorma-Veikko Sappinen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
12h 30min
sivua E-kirja:
284
Kielet:
suomi
Julkaistu:
20.1.2022
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510473399
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN E-kirja:
9789510473382

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)