Palavan taivaan alla

- Mark Sullivan

Arvostelu 4.4
18h 22min
370 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Tositapahtumiin perustuva tarina nuoren miehen käsittämättömästä rohkeudesta ja sinnikkyydestä toisen maailmansodan Italiassa

Pino Lella ei halua olla missään tekemisissä natsien sodan kanssa. Hän on tavallinen italialainen teini intohimoinaan musiikki, ruoka ja tytöt. Kun liittoutuneet pommittavat Milanoa ja Pinon koti tuhoutuu, hän liittyy järjestöön joka auttaa juutalaisia pakenemaan Alppien yli Sveitsiin. Hän rakastuu myös itseään kuusi vuotta vanhempaan Annaan, joka on jäänyt leskeksi.

Sodan edetessä asiat muuttuvat. Pinon vanhemmat yrittävät suojella poikaansa ja pakottavat hänet värväytymään Saksan armeijaan. Kun Pino haavoittuu hänestä tulee sattumuksen kautta kenraali Hans Leyersin autonkuljettaja. Leyers on Adolf Hitlerin oikea käsi Italiassa sekä eräs Kolmannen valtakunnan salaperäisimmistä ja vaikutusvaltaisimmista päälliköistä. Pino kokee sodan kauhut ja natsimiehityksen Saksan korkeimman sotajohdon sisäpiiristä käsin ja samalla hänelle aukeaa mahdollisuus vakoiluun liittoutuneiden hyväksi. Myös partisaanien johto on perillä hänen tekemisistään varsinkin sodan loppupuolella. Rakkaus Annaan ja unelma yhteisestä elämästä auttavat nuorta miestä jaksamaan.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Seppo Raudaskoski

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

18h 22min

Sivua:

370

Kielet:

suomi

Julkaistu:

25.8.2020

Äänikirjan kustantaja:

Sitruuna

ISBN Äänikirja:

9789527343272

E-kirjan kustantaja:

Sitruuna

ISBN e-kirja:

9789527343159

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Palavan taivaan alla – E-kirja, Äänikirja

Hieno tarina. Itse pidän vähän vähemmän eläytyvästä luennosta, mutta sujuvaa tämäkin oli.

Jani

Huippujännittävä, uskomaton elämäntarina.

Carita

Täysien viiden arvostelutähden perään voisi lisätä piiitkän rivin plussia niin kirjalle kuin lukijallekin.

Leena

Kolmen tunnin jälkeen luovutin kuuntelemisen. Tarina matelee. Mahtipontinen lukutyyli ja ääntämisen mokat muodostuivat lopulta ylitsepääsemättömiksi. En osaa sanoa paljonko johtui pelkästään lukijasta vai onko syynä myös kirjoitustyyli. Tällaiset ”tositapahtumiin perustuvat” fiktiiviset romaanit ovat ylipäätään haastava laji eivätkä selvästikään minua varten.

Mirka