Paljasjalkainen kuningatar

Paljasjalkainen kuningatar

Tietoa kirjasta

Vahvojen naisten tarina

Ildefonso Falconesin 1700-luvun Sevillaan sijoittuva historiallinen romaani Paljasjalkainen kuningatar kertoo Caridadin ja Milagrosin tarinan.

Tammikuussa 1748 Espanjaan saapuu Kuubasta vapautettu orja, nuori nainen, jolla ei ole yösijaa. Hän kohtaa Vegan mustalaissuvun ja ystävystyy perheen tyttären Milagrosin kanssa. Naiset ovat erilaisia: Caridad on nöyristelevä ja arka, Milagros kujeileva kapinallinen. Kummallakin on oma intohimon kohteensa. Nuori Milagros tunnustaa kielletyn rakkautensa vihollissuvun vesaan, Pedro Garcíaan, mutta Caridad vaikenee tunteistaan Milagrosin isoisää Melchoria kohtaan. Vähitellen naisten välinen ystävyys syvenee.

Kun kuningas määrää kaikki Espanjan mustalaiset pidätettäväksi, Milagrosin ja Caridadin elämä saa traagisen käänteen. Yhteisen pakomatkan jälkeen heidän tiensä eroavat, ja laulullaan ansaitseva Milagros naitetaan rahan toivossa Garcían sukuun ja lähetetään Madridiin esiintymään. Caridad puolestaan ajautuu tupakan viljelyn ja salakuljetuksen pariin. Vuosia he jatkavat elämäänsä erossa toisistaan, mutta lopulta kohtalo johdattaa heidät jälleen yhteen.

Paljasjalkainen kuningatar sijoittuu flamencon syntyvaiheisiin, ja sekä mustalaisten että Kuubasta palanneiden orjien musiikki kuljettaa tarinaa eteenpäin. Kirjailijan aiemmin julkaistut kirjat Meren katedraali ja Fatiman käsi ovat hurmanneet niin lukijat kuin kriitikotkin yli neljässäkymmenessä maassa.

Ildefonso Falcones (s. 1960) on barcelonalainen juristi ja kirjailija. Hän on naimisissa ja neljän lapsen isä. Hänen aikaisemmat romaaninsa Meren katedraali, Fatiman käsi, Paljasjalkainen kuningatar ja Maan perilliset ovat voittaneet monia kirjallisuuspalkintoja ja myyneet maailmanlaajuisesti yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Uusin teos, Sielujen maalari, julkaistiin suomeksi maaliskuussa 2021.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Paljasjalkainen kuningatar