Panssarintorjuntaritarit

Panssarintorjuntaritarit

Tietoa kirjasta

Telaketjuja uhmanneet ritarit

Simo Liikasen Panssarintorjuntaritarit kertoo Mannerheim-ristin ritarin arvolla palkituista miehistä, jotka pysäyttivät puna-armeijan panssarit harvinaislaatuisella rohkeudellaan.

Panssarintorjunta oli hurjinta, mihin yksittäinen jalkaväkimies saattoi toisessa maailmansodassa joutua. Vastassa olleet panssarivaunut olivat hirvittäviä aseita: ne oli varustettu tykillä ja konekivääreillä, ja ne kulkivat moottorit mylvien kaiken edellään murskaavilla telaketjuilla.

Panssarintorjuntaan erikoistunut sotahistorioitsija Simo Liikanen on koonnut tähän teokseen arvostetun Mannerheim-ristin saaneiden panssarintorjuntamiesten huimat taistelutarinat. jotka on taustoitettu senhetkisen sotatilanteen näkökulmasta. Tarinoiden kuvaamisessa on käytetty kaikkia saatavilla olevia lähteitä: sotapäiväkirjoja, taistelukertomuksia, haastatteluja, dokumentteja sekä tutkimuksia Suomesta ja Venäjältä. Tuloksena on valokuvien tukema, vaikuttava tarinakokoelma suomalaisten sotilaiden kylmäpäisimmästä eliitistä.

Simo Liikanen (s. 1974) on sotahistorioitsija, suomentaja ja kustannustoimittaja. Häneltä on ilmestynyt aiemmin kirja Panssarinmurskaajat (2014), jota pidetään panssarintorjunnan historian perusteoksena ja joka on käännetty myös ruotsiksi.

suomi