Panttivangeiksi lapsia

Panttivangeiksi lapsia

Tietoa kirjasta

Marraskuun 15. päivänä 2000 Hjelmelandin päiväkoti joutui järkyttävän panttivankitilanteen näyttämöksi, missä 35 syytöntä ihmistä – suurin osa pikkulapsia – koki painajaismaiset hetket.

Tekijä oli kahden lapsen isä, joka oli hävinnyt pojistaan käydyn katkeran huoltajuuskiistan.

Kovilla panoksilla ladattu haulikko, bensiinikanisteri ja hänen pommiksi väittämänsä esine aseinaan mies uhkasi räjäyttää päiväkodin kaikkineen ilmaan, jos viranomaiset eivät ota hänen tapaustaan uuteen käsittelyyn. Tämän epätoivoisen teon avulla hän halusi saada asialleen huomiota. Ja sitä hän sai mitä suurimmassa määrin. Tapaus nousi pääuutiseksi sekä Norjan että useiden ulkomaiden uutisvälineissä, ja tilanne kulminoitui kaapparin haastatteluun tv:n suorassa keskusteluohjelmassa samaan aikaan, kun panttivankitilanne ja kiristys yhä jatkuivat.

Pohjolan poliisi kertoo -sarja on historiallinen teos. Kertomukset ja kokoelmat on julkaistu, kun ne kirjoitettiin, ja ne voivat joissain yksittäistapauksissa sisältää vanhentunutta tai kiistanalaista materiaalia. Mahdollisesti häiritsevä sisältö ei ole kustantajan kannanotto.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Panttivangeiksi lapsia