Papan kanssa kahvilla

- Lotta-Sofia Saahko

Arvostelu 4.6
9h 48min
215 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Suomen suosikkipapan tarina herkistää.

Keväällä 2020 koko Suomi seurasi, kun Lotta ja pappa lauloivat vanhoja sävelmiä Facebookissa. Nyt kuulemme papan tarinan – Lotan kertomana.

Yksi Karjalan viimeisistä evakoista kertoo lapsenlapselleen kauan vaietusta tuskasta. Pappa jutustelee myös heinätöistä, kosiomatkasta ja ajatuksistaan nykymusiikista. Kaksikko herättää eloon tarinoita, jotka saavat lukijan pohtimaan omia isovanhempiaan.

Lotan ja papan erottaa kuusi vuosikymmentä. Pappa lähti pienenä poikana Karjalasta evakkoon, vietti lapsuutensa heinäpelloilla ja nykyään kuuntelee joka lauantaiaamu Radio Suomen Onnen säveltä. Lotta kyselee menneistä ajoista, ja pappa muistaa Karjalankin kultaiset puolet. Papan asenne on aina se, että sadehan se vain kastelee marjapensaat! Heidän hauskat ja samalla koskettavat keskustelunsa osoittavat, että eroavaisuuksista huolimatta nuori ja vanha voivat kohdata tarinan ja laulun merkeissä.

Lotta-Sofia Saahko (FM) on monipuolinen taitaja, jolla on pitkä kokemus sekä musiikkiteatterilavoilta että YouTubesta, ja joka on kirjoittanut runoja pienestä pitäen. Hän on opiskellut ja työskennellyt koko elämänsä ulkomailla, ja siksi suomalaiset ja karjalaiset juurensa ovat hänelle tärkeitä. Kotimaan tukipisteenä on aina ollut Valkeakosken pappala, ja papasta ja Lotasta on tullut toimiva tiimi.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

9h 48min

Sivua:

215

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.11.2020

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520426637

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520426620

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Papan kanssa kahvilla – E-kirja, Äänikirja

Rakastin joka hetkeä tämän kirjan parissa, niin kuin kaikkien Lotan kirjojen! Ja Jorma-pappa, täyttä kultaa!

Niina

Ihana kirja! Omatkin vanhempani olivat Karjalasta, joten mukava kuunnella tapahtumista siellä ja evakkoajan tapahtumista. Suuret kiitokset!!

marjatta

Papan kanssa kahvilla on iloinen ja positiivinen sekä samalla niin koskettava ja tunteellinen kuvaus karjalaisevakon lapsuudesta ja nuoruudesta. Elämä on ollut aineellisesti hyvin köyhää, Karjalan evakot ovat saaneet osakseen paljon syrjintää sekä vihamielisyyttä ja isän alkoholismi on varjostanut perheen arkea, mutta kaikesta huolimatta on kirjan haastateltava, Jorma-pappa mennyt eteenpäin positiivisuudella ja äidinrakkauden voimalla eläen epäitsekkäästi läheistensä hyväksi. Haastateltavan pojantytär, haastattelija on milleniaali ja tarkastelee asioita nykyajan näkökulmasta, joten kirja sopii hyvin avartavaksi lukukokemukseksi myös meille paljon nuoremmille. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Heikki

Mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava kirja! 👍🏻

Jonna