Paranoidi optimisti

Näin johdin Nokiaa murroksessa

- Risto Siilasmaa, Catherine Fredman

Arvostelu 4.4
10h 55min
237 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Vuoden odotetuin bisneskirja!

Risto Siilasmaa kertoo Nokian vaikeista vuosista ja paljastaa keinot, joilla Suomen tärkein yritys nostettiin uuteen kukoistukseen.

Paranoidi optimisti on vangitsevasti kerrottu tarina ja kurkistus teknologiamaailman sisäpiireihin. Kirjassa Nokian hallituksen puheenjohtaja ja F-Securen perustaja Risto Siilasmaa peilaa Nokian kehitystä alkaen vuodesta 2008, jolloin hän liittyi yhtiön hallitukseen, sekä avaa näkemyksiään johtamisesta ja teknologiabisneksestä. Siilasmaa on kirjoittanut kirjan muun muassa Intelin ja Dellin toimitusjohtajien teoksissa kirjoittajana mukana olleen Catherine Fredmanin kanssa.

Siilasmaa kertoo, miten Nokia kävi lähellä tuhoa mutta onnistui nousemaan takaisin huipulle. Tarina opettaa selviytymään kriisien ja murroksen kourissa, etsimään uusia vaihtoehtoja ja pysymään valppaana jatkuvan muutoksen keskellä.

Punaisena lankana Nokian tarinan rinnalla kirjassa kulkee Siilasmaan johtamisen filosofia, paranoidi optimismi.

"Ilman optimismia ei uskalla ryhtyä isoihin muutoksiin. Kun on samalla riittävän epäluuloinen, näkee myös kaikkein huonoimmat mahdolliset vaihtoehdot ja pystyy ehkäisemään ne ennakolta. Olemalla paranoidi on varaa olla myös optimisti", Siilasmaa kuvaa.

Risto Siilasmaa (s. 1966) on toiminut Nokian hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Yhtiön hallitukseen hänet valittiin vuonna 2008. Opiskeluaikanaan vuonna 1988 Siilasmaa perusti tietoturvayritys F-Securen ja toimi sen ensimmäisenä toimitusjohtajana. Hän on edelleen yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Kääntäjä(t):

Markku Päkkilä

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 55min

Sivua:

237

Kielet:

suomi

Julkaistu:

12.10.2018

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520403362

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520403355

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Paranoidi optimisti – E-kirja, Äänikirja

Suosittelen!

Jari

😁

Lasse

Jokaisen yrityksen johtamisesta kiinnostuneen lukulistalle. Luin kirjana ilmestyessään, nyt kuuntelin uudelleen. Liekö oma kehittyminen syynä, mutta tuntuu, että sain kuunnellessa vielä paljon enemmän irti.

Sirpa

Kiinnostava kirja ja erinomainen lukija valittu!

Tero