Pedot

Pedot

Tietoa kirjasta

Syvyyksissä odottaa jotakin tappavaa

Frank Schätzingin Pedot on hyytävä romaani vedenalaisesta katastrofista ja tutkijoista, jotka taistelevat pelastaakseen ihmiskunnan tulevaisuuden

Kalastaja katoaa jäljettömiin Perun edustalla. Erittäin myrkylliset meduusat piirittävät Australian rannikkoa valtavina parvina. Valaat saapuvat Kanadan edustalle epätavallisen myöhään ja käyttäytyvät oudon aggressiivisesti. Jokin on kääntänyt meressä elävät olennot ihmistä vastaan, ja biologi Sigur Johanson kollegansa Leon Anawakin kanssa pelkää edessä häämöttävän katastrofin vaarantavan koko ihmisrodun tulevaisuuden.

Ekologisten katastrofien kasautuessa alkaa vaikuttaa siltä, että joku tai jokin tahtoo kostaa ihmiskunnalle luontoa kohtaan tehdyt julmuudet. Kun öljynporaajat löytävät Norjanmeren pohjasta miljoonittain outoja matoja, joilla on valtavat pihtileuat, käynnistyy kilpajuoksu aikaa vastaan, jonka puristuksessa Sigur ja Leon joutuvat kohtaamaan kaikista pahimmat painajaisensa.

Frank Schätzingin Pedot on kiihkeätempoinen ekojännäri. Siitä tuli ilmestyttyään hetkessä bestseller, jota on myyty maailmanlaajuisesti jo yli viisi miljoonaa kappaletta.

Frank Schätzing (s. 1957) on saksalainen jännityskirjailija. Schätzingin esikoisteos Tod und Teufel (1996) sijoittuu 1200-luvulle. Kirja herätti huomiota ja sai suuren suosion. Poliittinen trilleri Lautlos (2000) on lehdistön ylistämä värikäs kuvaus päättyneestä vuosituhannesta. Jännitysromaani Pedot julkaistiin saksaksi vuonna 2004.

Vapaa-ajallaan Schätzing on innokas kotikokki ja taitava sukeltaja.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pedot