Pelastaja Pelkosenniemeltä

Arvostelu 4
9h 18min
189 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Railakas ja veijarimaisen hauska poliittinen satiiri, jossa sanotaan ääneen se mitä poliitikot eivät uskalla edes ajatella.

Juuso Kuntola omistaa Tunturihotellin Pelkosenniemellä.Hiihtokausi on liian lyhyt: Miten saada turistivirrat nousuun ja estää Lapin autioituminen? Mistä uudet työpaikat? Jotta valtio satsaisi lisää Pelkosenniemeen, pitäisi kunnan kasvaa tai liittyä toiseen. Samaan aikaan etelässä Kauniaisten johdossa mietitään, miten estää veroäyrin nostaminen.

Jotta valtionapu kasvaisi, Kauniainen tarvitsisi lisää köyhiä. Mutta köyhillä ei taas ole varaa asua Kauniaisissa. Kun toinen kunta haluaa rikastua ja toinen köyhtyä, ovat edellytykset yllättävälle yhteistyölle olemassa. Kaiken junailemiseksi tarvitaan jälleen monitoimimies Palle Hiekkaa.

Kalle Isokallio (s. 1948) on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1996 ja toteuttanut vapauttaan kirjoittamalla yhteiskunnallisen veijariromaanin vuosittain. Ajan, joka kirjoittamiselta jää, hän käyttää lorvailuun, ellei satu musisoimaan johtamansa Åttopojat-orkesterin kanssa. Kirjoissaan Isokallio sijoittuu poliittisesti Orposta vasemmalle ja Marinista oikealle, kulloisenkin kirjan aiheesta riippuen. Teoksissa kyytiä saavat paitsi poliitikot myös muut valtaapitävät. Sankarin rooli on varattu maalaisjärkeä käyttävälle tavalliselle ihmiselle, ellei sitä sitten hetkellisesti lainata venäläiselle oligarkille, oman elämänsä tyhjästä rakentaneelle yrittäjälle tai jollekulle muulle, joka näkee miten asioiden pitäisi olla, ja panee ne kuosiin valtaapitävien harmiksi.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

9h 18min

Sivua:

189

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.7.2019

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520410902

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520422059

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pelastaja Pelkosenniemeltä – Äänikirja, E-kirja

Isokallio on sittemmin kehittynyt kirjoittajana huomattavasti. Tämä teos oli kuitenkin vielä aikamoisen heikko esitys uudempiin verrattuna. Ylipitkä ja jotenkin tyyliä ”yläastelaisen kirjoittama”.

Markku