Pelko- ja kauhutarinoita

- Arthur Conan Doyle

198 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Moni Lontoon seurapiireissä tiesi, että kirurgi Douglas Stone tapaili lady Sannoxia, varattua naista. Suhde ei olisi luultavasti muuten herättänyt sen enempää kiinnostusta, jollei eräänä päivänä olisi tapahtunut jotain perin poikkeuksellista. Stone nimittäin hälytettiin leikkaamaan muuan naisen kasvoja – naisen turkkilainen aviomies kertoi, että nainen oli saanut myrkkyä alahuuleensa ja naisen kasvoja oli pakko leikata. Stone oli valmis auttamaan naista – eikä ymmärtänyt, että leikkauksella olisi yllättäen vaikutusta myös hänen omaan sivusuhteeseensa...

"Lady Sannoxin tapaus" on yksi karmivista novelleista Arthur Conan Doylen kokoelmassa "Pelko ja kauhutarinoita". Lady Sannoxin lisäksi kokoelmassa tutustutaan muun muassa kahteen arkeologiin, joiden tutkimusmatka katakombiin saa järkyttävän käänteen. Kokoelma sisältää yhteensä 13 hyytävää novellia.

Arthur Conan Doyle (1859–1930) oli skotlantilainen kirjailija ja lääkäri. Hän kirjoitti monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta, mutta tunnetuimmaksi hän on tullut Sherlock Holmesin luojana.

Sherlock Holmes ja tohtori Watson esiintyivät jo Doylen esikoisromaanissa "Punaisten kirjainten arvoitus", joka julkaistiin vuonna 1887.
Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Väinö Nyman
Muoto:
E-kirja
sivua E-kirja:
198
Kielet:
suomi
Julkaistu:
25.1.2021
E-kirjan kustantaja:
Saga Egmont
ISBN E-kirja:
9788726312096

© Saga Egmont (E-kirja)