Perhe ja verstas- Maija Ojala-Fulwood

Arvostelu 3.8
10h 33min
246 E-kirjan
bookCoverFor

Yhteenveto

Hampunkehrääjät, parturi-kirurgit, miekantakojat, kirjansitojat... Käsityöläiset olivat tyypillinen näky esiteollisen ajan eurooppalaiskaupunkien katukuvassa, ja perheenjäsenineen he muodostivat suuren osan niiden asukasluvusta. Käsityöläisammattien kirjo oli laaja.

Perhe ja verstas sukeltaa Itämeren alueen kaupungeissa keskiajalla ja uuden ajan alussa eläneiden käsityöläisten maailmaan. Käsityöläiset olivat järjestyneet ammattikunniksi, jotka säätelivät yhtä lailla jäsentensä koulutusta ja työntekoa kuin illanviettoihin osallistumista ja hautajaiskäytäntöjä.

Teoksessa kaivetaan esiin uutta tietoa tavallisten kaupunkilaisten elämästä sekä naisten roolista käsityöläisyhteisöissä. Samalla seurataan käsityöläisten vaiheita lähietäisyydeltä. Millainen oli tallinnalaisen kultasepän Claus Mussin taival ammattikunnan vanhimmaksi eli oltermanniksi? Entä miten lyypekkiläisen turkisreunustentekijän lesken Margareta Wolderin piti ponnistella saadakseen oikeuden harjoittaa edesmenneen puolisonsa ammattia?
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
10h 33min
E-kirjan sivumäärä:
246
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
7.12.2021
Äänikirjan kustantaja:
Gaudeamus
ISBN Äänikirja:
9789523457287
E-kirjan kustantaja:
Gaudeamus
ISBN e-kirja:
9789523457140

© Gaudeamus (Äänikirja)

© Gaudeamus (E-kirja)