Peter-Peter

Peter-Peter

Erään rakkauden asiapaperit

Tietoa kirjasta

Erään rakkauden asiapaperit.
Sanna Auhto on pikkukaupungin kirjastonhoitaja, leski ja yksinhuoltaja. Peter Mackus on lääkäri ja runoilija, keski-ikäinen perheenisä. He ovat kumpikin Ruotsissa asuvia ulkomaalaisia.
Sanna ja Peter tapaavat yhteisissä kulttuuririennoissa ja aloittavat kirjeenvaihdon. Pian on kyse enemmästäkin: paperirakkaus johtaa eroottiseen suhteeseen, salaisten tapaamisten kauniiseen mutta nöyryyttävään kauteen. Romanssi päättyy yhtä yllättävästi kuin on alkanutkin: postilaatikko ja puhelin vaikenevat. Vihasta selvittyään Sanna terästäytyy näkemään suhteen sellaisena kuin se todella oli.
Peter-Peter ilmestyi alun perin vuonna 1971. Siinä kuvattu rakkaustarina on elävä osa Aila Meriluodon kiitettyä päiväkirjateosta Vaarallista kokea. Päiväkirjat vuosilta 1953-1975 (1996).

Aila Meriluoto-Paakkanen syntyi 10. tammikuuta 1924 Pieksämäellä. Hän on opiskellut Helsingin ja Zürichin yliopistoissa. Meriluoto julkaisi 22-vuotiaana esikoiskokoelmansa Lasimaalaus, josta tuli sodanjälkeisen runouden bestseller. Ennen Ruotsiin muuttoaan Meriluoto oli kahdeksan vuotta naimisissa kirjailija Lauri Viidan kanssa. Myöhemmin hän avioitui professori Jouko Paakkasen (k. 2004) kanssa. Nykyään Meriluoto asuu Helsingissä.

E-kirja

suomi