Pidä kiinni kädestäni

Pidä kiinni kädestäni

Tietoa kirjasta

Herkkä kasvutarina nuorista vanhoillislestadiolaisista vaikeiden valintojen edessä.

Jyväskylän kesä on taittumassa syksyksi. Kun vanhoillislestadiolaiseen kaveriporukkaan liittyy komea Joosua, kätilöopiskelija Ylva ihastuu heti. Mitä enemmän Ylva Joosuaan tutustuu, sitä luonnollisemmalta tämän kanssa oleminen tuntuu. Aivan kuin he olisivat tunteneet toisensa aina! Joosualla on kuitenkin salaisuutensa, joiden kanssa nuori mies käy kivuliasta painia. Ja sitten kuvioihin astuu myös hellä ja ymmärtäväinen Pirkka. Usko vaikuttaa nuorten orastaviin seurustelusuhteisiin, ja uskonnolliset kysymykset nousevat vahvasti esiin myös Ylvan kätilöharjoittelussa synnytysosastolla. Miten suhtautua sukupuolitautipotilaisiin, entä mitä tehdä, kun pitäisi antaa aborttiin johtavia lääkkeitä?

Koskettava kuvaus nuoren naisen kipuilusta vakaumuksen ja tunteiden ristipaineessa avaa ikkunan vanhoillislestadiolaiseen maailmaan. Vivahteikas romaani kuvaa uskottavasti yhteisön nuorten aikuistumista, heräävää seksuaalisuutta ja raskaita päätöksiä.

Eveliina Viitanen (s. 1984) on jyväskyläläinen kirjailija. Viitanen on tarkastellut herätysliikettä koko ikänsä sisältä päin, mikä tuo hänen teokseensa poikkeuksellista autenttisuutta.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pidä kiinni kädestäni