Pientä säätöä
  
Jaa kirja    

Suomen ensimmäinen chatfiktio-romaani!

Pientä säätöä kertoo aidolla ja elämänmakuisella tavalla kolmen lukion ensimmäistä luokkaa käyvän tytön elämästä vaiheessa, jolloin ei olla vielä aikuisia muttei enää lapsiakaan. Veera Ojola tuo kirjallisuuteen uuden raikkaan äänen, joka tavoittaa nuorten maailman juuri tässä ajassa.

Pientä säätöä -chatfiktiossa lukija pääsee seuraamaan Emman, Amirahin sekä Iida-Sofian elämää. Tyttöjen yhteinen WhatsApp-ryhmä on kolmikon ystävyyden kulmakivi. Chatryhmässä tytöt jakavat arkaluontoisetkin salaisuutensa toisilleen, sekä hakevat tukea ja tsemppiä silloin kun maailma ympärillä horjuu.

”Kirjan ensisijainen tehtävä on tarjota lukijalle tila nauraa henkilöhahmojen noloille sattumuksille ja sitä kautta myös itselleen. Pientä säätöä kertoo ystävyyden ainutlaatuisuudesta, aikuisuuden kynnyksen nyrjähdyksistä, sekä pakahduttavasta herkkyydestä ja välittömyydestä, joka kuuluu nuoruuteen. Osa aiheista on vakavia, osa humoristisia”, kuvailee kirjailija Veera Ojola. Pientä säätöä on samalla tavalla aito ja kiehtova kuin norjalainen suursuosion saanut tv-sarja SKAM.

Pientä säätöä on Suomen ensimmäinen nuorille suunnattu, kokonaan chat-muotoon kirjoitettu kirja eli chatfiktio-romaani. Chatfiktio mullistaa käsitykset e-kirjasta tuomalla kirjallisuuden nuorten lukijoiden ulottuville heille tutussa muodossa – videona, jota voi seurata puhelimen ruudulta.

Veera Ojola (s. 1993) on hyödyntänyt puhelimen mahdollisuuksia työskentelyssään jo useita vuosia. Hän on ideoinut ja kirjoittanut useita teoksia, kuten Instagram-draamaa, chatfiktiota ja spoken word -videoita suoraan sosiaalisen median alustoille. Ojolan esikoiskirja Pientä säätöä on Suomen ensimmäinen chatfiktio-romaani.

Näytä lisää