Pietari Suuri hatun polki

- Veikko Huovinen

Arvostelu 4.1
6h 25min
bookCoverFor

Yhteenveto

Hurja muotokuva Venäjän sotaisasta tsaarista.

Romaanissa Pietari Suuri hatun polki Veikko Huovinen paljastaa, millainen mies oli kaksimetrinen, julmuudestaan kuulu Pietari I. Venäjän suurvalta-aseman perustajan elämä oli niin uskomaton, ettei Huovinen joudu sitä kuvatessaan liioitteluun juurikaan turvautumaan.

Pietari I hankkiutui nuorukaisena ulkomaille kirvesmiehen oppiin, kepposteli kuninkaallisten ja kirkonmiesten kustannuksella ja uppoutui antaumuksella monenlaisiin nautintoihin. Kertoessaan tsaarin ällistyttävistä vaiheista Huovinen kuitenkin tähdentää, että tämä oli hirmuhallitsija. Huoviselle huumori on viimeinen ase inhimillisyyden puolesta.

Pietari Suuri hatun polki ilmestyi vuonna 1995. Yhdessä Veitikan ja Joe-sedän kanssa se muodostaa Huovisen tuotannossa ”Kolme pirullista viiksiniekkaa” -trilogian.

Kirjailija, professori ja metsänhoitaja Veikko Huovinen (1927–2009) julkaisi esikoisteoksensa, novellikokoelman Hirri vuonna 1950. Hänen tunnetuimman romaaninsa, vuonna 1952 ilmestyneen Havukka-ahon ajattelijan päähenkilön Konsta Pylkkäsen kuuluisat siniset ajatukset ovat edelleen koskettavia ja jäljittelemättömiä.

Huoviselle ominaista on niin elämänmyönteinen huumori kuin mustempi satiirikin. Hän kirjoitti yli kolmekymmentä teosta, joita on käännetty lukuisille kielille.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 25min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

8.2.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510469729

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pietari Suuri hatun polki – Äänikirja

Oli niin eläväinen kirja ja lukija, tempaisi mukaan itse tapahtumiin.

Tytti

Aika velmu teos ja lukija on hyvä.

Timo

Humoristinen kuvaus, hyvä lukija.

Paavo Heiskanen

Taattua Huovista. Hienoa kuunneltavaa.

Reijo