Piiasta professoriksi

Piiasta professoriksi

Sirkka Sinkkonen ja palava tahto

Tietoa kirjasta

Professori emerita Sirkka Sinkkosta (s. 1935) pidetään Suomessa hoitotieteen äitinä, joka aloitti terveydenhuollon hallinnon koulutuksen vuonna 1975. Hänen jäädessään eläkkeelle Kuopion yliopistosta vuonna 1999, hoitotiedettä opetettiin maamme viidessä yliopistossa. Sinkkosen toiminnan taustavaikuttimia ovat olleet naisvaltaisen hoitotyön arvostuksen kohottaminen ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen.

Piiasta professoriksi on tarina sodan jaloista kammottaviin olosuhteisiin piiaksi joutuneen evakkotytön matkasta kohti hyvinvointia ja tasa-arvoa. Tätä matkaa Sirkka Sinkkonen teki suurella sydämellä, kovalla työllä ja palavalla tahdolla.

Kirjailija ja lauluntekijä Minna Kettunen (s. 1968) on julkaissut elämäkertoja ja muita tietokirjoja, kolumneja, näytelmiä ja lauluja. Hänen esikoisteoksensa Halosen taiteilijasuku (Tammi 2001) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana. Hänen viimeisin teoksensa, yhdessä Siamäk Naghianin kanssa kirjoitettu Siamäk Naghianin uskomaton elämä ilmestyi vuonna 2021.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Piiasta professoriksi