Piiraan maku makea- Alan Bradley

Arvostelu 3.8
11h 29min
238 Sivut
Flavia de Luce
bookCoverFor

Yhteenveto

Flavia de Luce -dekkarisarjan avausosa

Saammeko esitellä: Harrastelijasalapoliisi. Mestarimyrkyttäjä. Ikää vasta… ette kyllä ikinä usko. Piiraan maku makea aloittaa 1950-luvun Englantiin sijoittuvan dekkarisarjan, jossa rikoksia paikallispoliisin apuna ratkoo 11-vuotias Flavia de Luce.

Eletään vuotta 1950. Flavia asuu leski-isänsä ja kahden isosiskonsa kanssa suvun rapistuvassa kartanossa Buckshawissa Englannin maaseudulla. Flavia rakastaa kemiaa ja salakähmäisten arvoitusten ratkomista. Siskojaan hän vihaa.

Eräänä päivänä kartanolta löytyy kuollut lintu, jonka nokkaan on tökätty ikivanha postimerkki. Kun Flavia sitten kohtaa kurkkupenkissä kuolleen miehen, on selvää että linnunraato oli mitä huonoin enne. Poliisin saapuessa Buckshawiin Flavia päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ratkaista arvoituksen omin neuvoin. Kenen kanssa isä riiteli työhuoneessaan myöhään illalla? Kuka tai mikä on Ulsterin kostaja? Ja kuka kumma söi palasen rouva Mulletin vaniljapiiraasta?

Kanadalaisen Alan Bradleyn luoma 10-osainen Flavia de Luce -sarja sopii täydellisesti Agatha Christie -faneille.

Kanadalainen Alan Bradley syntyi Torontossa ja varttui Ontariossa. Hän johti televisiotekniikan laitosta Saskatchewanin yliopistossa 25 vuotta, kunnes jäi varhaiseläkkeelle vuonna 1994 voidakseen keskittyä kirjoittamiseen. Kirjailija asuu Mansaarella vaimonsa Shirleyn ja kahden laskelmoivan kissansa kanssa. Kuolon kultaiset kiehkurat on Flavia de Luce -sarjan kymmenes suomennettu osa.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Maija Paavilainen

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

11h 29min

Sivut:

238

Kielet:

suomi

Julkaistu:

9.1.2018

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789522794505

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789522791757

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Piiraan maku makea – E-kirja, Äänikirja

Hauskaa ja jouhevaa.

Leena

hidas ja robottimainen

Eliel

Hyvä kirja.

Elmeri

Käänteet ovat usein epäuskottavia mutta kirja kokonaisuudessaan silti niin viihdyttävä, että täydet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Julia

🥰🥰🥰

Hanna

Kirja sarja luettu, nyt uusinta äänikirjojen muodossa. Vähempikin eläytyminen luennassa riittäisi.

Vesa

Hyvä tarina. Pakko kuunnella kaikki. Lukija toimii myös.

Suvi

Ihana ja perinteikäs salapoliisikertomus modernilla twistillä eli 11 vuotiaalla päähenkilöllä! Upea teos sarjan ensimmäiseksi kirjaksi. Tosin sarjassa tapahtuu yhtä aikaa paljon, eikä kuitenkaan yhtään mitään yhtä aikaa. Ikään kuin se vain polkisi paikoillaan. Toivottavasti kirjasarjan seuraava osa on hieman tahdikkaampi. Muuten hyvä kirja!

veera

Lukijan ääni on miellyttävä. Ajoittain kuitenkin eläytyy liikaa rooleihin.

Marja-Leena

Esiteinin perspektiivi on toteutettu rakkaudella, älykkäästi, hauskasti ja taidokkaasti Aivan ihana ja originelli dekkari, vaikka toki Christien hengessä.

Venla

😊

Terhi