Piispansormus

Piispansormus

Tietoa kirjasta

Olavi Maununpoika elää raukeaa elämää Servieresin linnassa. Maisterin eloa rikastuttavat piispa Cauchonilta kiristetyt kulta-arkut. Olavin vilpillisyys saa kuitenkin rakkaan Miraclen etääntymään. Kun Miraclen kasvinkumppani tallimestari Oudinet katoaa, vain Olavi yksin tietää minne. Kun salaisuus selviää, se sinetöi myös Olavin ja Miraclen kohtalon.

Olavin elämä saa uuden suunnan Pariisissa, kun satavuotisen sodan päättyessä hänelle tarjotaan Sorbonnen rehtorin virkaa. Vallan hinta on kova, sillä piispa Cauchonin koston päivä koittaa.

Olavi pyytää apua Jolanda Aragonilaiselta, mutta herttuatar on kaunis ja kuolettava kuin kultainen myrkkymalja, ja Olavi päätyy tanssimaan henkensä edestä mahtinaisen narun päässä.

Kun katolisen kirkon valta jaetaan ja Olavi Maununpoika pääsee kultaiselle istuimelle, on vaakakupeissa ylin valta ja rikkirepivä rakkaus, elämä ja kuolema.

Piispansormus on komea päätös Olavi Maununpojan nuoruusvuosien tarinalle. Milja Kauniston herkullinen kerronta ja värikäs kieli hehkuvat jälleen häpeilemättömän runsaina. Trilogian aiemmat osat Synnintekijä ja Kalmantanssi ovat ehtineet jo nostaa Milja Kauniston historiallisen romaanin kärkinimien joukkoon.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Piispansormus