Pirkko Saisio - Sopimaton

Pirkko Saisio - Sopimaton

Tietoa kirjasta

Rakastettu. Vihattu. Vimmainen. Saisio.

Pirkko Saisio – Sopimaton on karismaattisen ja omaehtoisen kirjailijan intiimi elämäkerta.

Pirkko Saision uskomaton ura kirjailijana on jatkunut pian jo 50 vuotta. Saisio on kirjoittanut autofiktiivisen trilogian ja ammentanut muutenkin tuotantoonsa omasta elämästään. Nyt Saisio luopuu kirjailijan kontrollista ja antaa elämänsä ja arkistonsa entisen oppilaansa Heini Junkkaalan käsiin. Poikkeuksellisen intiimi elämäkerta avaa kirjailijan julkisen työn lisäksi myös kaikkein yksityisimpiä hetkiä ja ajatuksia. Pirkko Saisio – Sopimaton paljastaa vimmaisen ja verbaalisesti ylivoimaisen Saision toisen puolen, haavoittuvuuden.

Saisio ei ole koskaan sopinut hänelle annettuihin rooleihin: kommunistisen perheen lapsi, taistolainen, työläiskirjailija, vihervasemmistolainen, nainen, äiti, homoseksuaali. Kirja kertoo, miksi. Elämäkerta on ikonisen Saision epätodennäköinen tarina liki kirjattoman kodin lapsesta yhdeksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista.

Pirkko Saisio (s. 1949) on maamme arvostetuimpia kirjailijoita, jonka teokset ovat saaneet lukuisia palkintoja. Punainen erokirja (2003) voitti Finlandia-palkinnon. Sen lisäksi Saision romaaneista kuusi on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana.

Heini Junkkaala (s. 1975) on palkittu näytelmäkirjailija, dramaturgi ja ohjaaja.

Saisio ja Junkkaala tutustuivat Teatterikorkeakoulussa, jossa Saisio oli Junkkaalan professori. Myöhemmin heistä on tullut läheiset kollegat ja ystävät.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pirkko Saisio - Sopimaton