Pirkko Saisio - Sopimaton

Arvostelu 4.4
31h 19min
785 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Rakastettu. Vihattu. Vimmainen. Saisio.

Pirkko Saisio – Sopimaton on karismaattisen ja omaehtoisen kirjailijan intiimi elämäkerta.

Pirkko Saision uskomaton ura kirjailijana on jatkunut pian jo 50 vuotta. Saisio on kirjoittanut autofiktiivisen trilogian ja ammentanut muutenkin tuotantoonsa omasta elämästään. Nyt Saisio luopuu kirjailijan kontrollista ja antaa elämänsä ja arkistonsa entisen oppilaansa Heini Junkkaalan käsiin. Poikkeuksellisen intiimi elämäkerta avaa kirjailijan julkisen työn lisäksi myös kaikkein yksityisimpiä hetkiä ja ajatuksia. Pirkko Saisio – Sopimaton paljastaa vimmaisen ja verbaalisesti ylivoimaisen Saision toisen puolen, haavoittuvuuden.

Saisio ei ole koskaan sopinut hänelle annettuihin rooleihin: kommunistisen perheen lapsi, taistolainen, työläiskirjailija, vihervasemmistolainen, nainen, äiti, homoseksuaali. Kirja kertoo, miksi. Elämäkerta on ikonisen Saision epätodennäköinen tarina liki kirjattoman kodin lapsesta yhdeksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista.

Pirkko Saisio (s. 1949) on maamme arvostetuimpia kirjailijoita, jonka teokset ovat saaneet lukuisia palkintoja. Punainen erokirja (2003) voitti Finlandia-palkinnon. Sen lisäksi Saision romaaneista kuusi on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana.

Heini Junkkaala (s. 1975) on palkittu näytelmäkirjailija, dramaturgi ja ohjaaja.

Saisio ja Junkkaala tutustuivat Teatterikorkeakoulussa, jossa Saisio oli Junkkaalan professori. Myöhemmin heistä on tullut läheiset kollegat ja ystävät.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

31h 19min

Sivua:

785

Kielet:

suomi

Julkaistu:

16.10.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510454770

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510454763

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pirkko Saisio - Sopimaton –
Äänikirja, E-kirja

Tämä on huikea teos, yksi niistä, joiden loppumista pelkää, sillä ei haluaisi poistua kirjan maailmasta.

🦔

Aivan mahtavaa kuunneltavaa. Olen ollut Pirkko Saision ihailija ”aina”, joten odotukset olivat korkealla. Heini Junkkaala tehnyt upean työn.

Ulla-Mari

Ehdottomasti yksi hienoimmista ja kiinnostavimmista koskaan lukemistani elämäkerroista. Kiitos Heini. Ja kiitos Saikki😊

Kimmo

Aivan valtavan hieno teos, jonka imussa olisi halunnut jatkaa vielä yli 30 tunnin kuuntelun jälkeen! Miten huikea! Rakenne, ajankuva (aikojen kuvat), henkilökuva, kaikki. - Erittäin miellyttävä lukija, joka piti intensiteetin yllä pienin elein. Jos nyt jostain voi moittia, niin ulkolaisten nimien/paikan nimien lausumisesta… ruotsis nyt vähintään pitäisi osata lausua.

Titta