Poirots jul- Agatha Christie

Arvostelu 4
6h 44min
270 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Att den gamle mannen hade så mycket blod i sig!
Den åldrade miljonären Simeon Lee har tre vuxna söner. Alla lika försummade som fyllda av hat mot varandra och sin far. Väl medveten om detta finner Simeon en sadistisk tillfredsställelse i att samla den dysfunktionella familjen för att fira jul tillsammans. Fast i sin rullstol ägnar han högtiden åt att utdela trakasserier och det råder ingen brist på konflikter i familjen. Men när Simeon hittas ihjälslagen går ändå ingenting ihop.
Från sitt stilla julfirande kallas Hercule Poirot till familjen Lees gods. Allt efter som han lägger ihop bitarna i mysteriet nystas fler mörka hemligheter upp än vad familjen skulle önska.
Poirots jul utkom år 1938 och mottogs med mycket fina recensioner. I Sverige har boken oförtjänt hamnat i skymundan trots att den anses vara en av Agatha Christies främsta romaner.
I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Helen Ljungmark
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 44min
Sivut:
270
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
11.12.2018
Äänikirjan kustantaja:
Bookmark Förlag
ISBN Äänikirja:
9789188745323
E-kirjan kustantaja:
Bookmark Förlag
ISBN e-kirja:
9789175471525

© Bookmark Förlag (Äänikirja)

© Bookmark Förlag (E-kirja)