Post mortem- Patricia Cornwell

Arvostelu 3.8
13h 3min
325 Sivut
Kay Scarpetta
bookCoverFor

Yhteenveto

Första boken i serien om Kay Scarpetta

»En spännande deckare, men också historiskt intressant med den tidens kriminalteknik som förebådar tv-serier som CSI.« Lotta Olsson, DN

»Bländande. En thriller i absolut toppklass.« The Times

I Richmond, Virginia slår en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lämnar efter sig ett vedervärdigt spår av strypmord som paralyserar staden.

Rättsläkaren Kay Scarpetta förväntar sig det värsta: ett välplanerat fälttåg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger några tydliga ledtrådar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjälp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.
Men utredningen kommer att sätta Scarpetta på prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrån – och för att någon vill se henne död.

I översättning av Erik Andersson.

PATRICIA CORNWELL är en av världens bäst säljande kriminalförfattare, översatt till 36 språk och med över 100 miljoner sålda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar på New York Times bestsellerlista. Post mortem [Postmortem, 1990] är den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rättsmedicin i Richmond, Virginia. Boken blev en enorm succé och vann en rad priser för årets bästa kriminalroman.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Erik Andersson

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

13h 3min

Sivut:

325

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

22.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Modernista

ISBN Äänikirja:

9789180236126

E-kirjan kustantaja:

Modernista

ISBN e-kirja:

9789177017127