Psykologinen palautuminen

Psykologinen palautuminen

Tietoa kirjasta

Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa? Psykologisesta näkökulmasta katsottuna palautumisen ei tarvitse olla pelkkää tasaista hissuttelua.

Tämä kirja tarjoaa sinulle tutkimustietoon pohjautuen konkreettisia ideoita palautumisen edistämiseen. Pääset tutustumaan psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

Psykologinen palautuminen auttaa elpymään työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehän ja ehkäisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviä terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia silloinkin kun voit jo ihan hyvin. Palautuminen ei ole vain työkyvyn ylläpitoa ja ongelmien ennaltaehkäisyä, vaan se voi auttaa elämään kokonaisuudessaan onnellista ja merkityksellistä elämää.

Anniina Virtanen, PsM, on Työterveyslaitoksella tutkijana työskentelevä psykologi, joka tekee väitöskirjatutkimusta psykologisesta palautumisesta. Hänen ammatillinen kiinnostuksensa suuntautuu palautumiseen, työuupumukseen sekä hyvinvointia ja merkityksellisyyttä tuottavaan työhön ja vapaa-aikaan. Vapaa-ajallaan hän palautuu parhaiten hyvien kirjojen ja elokuvien, luovan tekemisen ja liikunnan parissa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Psykologinen palautuminen