Puerto Anús

Puerto Anús

Tietoa kirjasta

Dekkaritaivaan tähtikuvioiden sekoittaja on palannut!

Juha Vuorisen DikDek-dekkariparodiasarjan kauan odotetussa viidennessä osassa pyritään purjehtimaan vakaasti kohti avioliiton satamaa, mutta kurssi luiskahtaakin syvälle Puerto Anúkseen.

Kaikkien avointen ovien vahtimestari Tapsa Mäkilä on menossa naimisiin sulokkaan Annansa kanssa. Tapsan elämää varjon lailla seuraavalle sekopääduo Händikäppersille tulee kiire järjestää poikamiesjuhla, mikä herättää juhlakalussa odotuksen sijasta orastavaa paniikkia.

Onneksi asianajaja Lars Underberg tuo helpotuksen tarjoamalla sulholle työkeikan azerbaidžanilaisen asiakkaansa huvilalle Inkooseen. Keikka haiskahtaa epäilyttävästi luvattomille bisneksille, mutta se ei ole mitään verrattuna siihen käryyn, joka syntyy, kun Händin ja Käppersin itsensäkin yllättäneet yllätyspolttarit pääsevät roihahtamaan kunnolla liekkeihin.

Haistettuaan vaaran merkit huvilan omistaja Camala Mammatova, erotiikkalelutehtailulla miljoonansa moninkertaistanut öljypohatan leski, ottaa ohjat osaaviin käsiinsä. Kuka lopulta pelastaa kenet ja miltä?

Juha Vuorinen (s. 1967) on kirjailija, joka tunnetaan myös radio- ja televisiotoimittajana, ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana. Vuorinen on tullut tutuksi groteskin huumorin räävittömänä koko kansan totuuden käyrätorvena.

Vuorisen kirjallinen ura sai räjähdysmäisen lähdön huippusuosioon nousseesta Juoppohullun päiväkirja -blogista. Tähän mennessä häneltä on ilmestynyt yli neljäkymmentä teosta ja niitä on julkaistu myös Virossa, Ruotsissa, Norjassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Saksassa.

Kesäkuussa 2023 ilmestyvä Puerto Anús on dekkarigenreä parodioivan DikDek-romaanisarjan viides osa. Vuorisen dekkariparodioiden pohjalta on tehty myös DikDek-kirjojen hahmoihin perustuva C Moren alkuperäissarja Painajainen majatalossa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Puerto Anús