Vappu Helander valloittaa Norjan - Purevalla huumorilla ryyditetty sarja jatkuu

Vappu Helander on jättänyt television ajankohtaistoimituksen taakseen ja aloittaa uuden työn lehdistöneuvoksena Suomen Oslon-suurlähetystössä. Syksy on koittanut ja hänellä on työsuhdeasunto trendikaupunginosassa sekä tornadonpunainen tuliterä Beetle. Suorapuheinen Vappu ei kuitenkaan sopeudu aivan saumattomasti diplomaattietiketteihin, ja hänen avantouintitaipumuksensa saavat norjalaiset pitämään häntä hulluna. Toisaalta on norjalaisillakin omat omituisuutensa. Joitain ihan tutustumisen arvoisia miehiäkin Vapun tielle sentään osuu, jopa Ruijan rannoilla asti.

Puhtaalta pöydältä on älykkäällä huumorilla maustettu romaani uuden aloittamisesta, suurlähetystöelämästä ja omituisista norjalaisista. Se on toinen osa omapäisestä ja sanavalmiista Vappu Helanderista kertovassa sarjassa.

Regina Rask on kirjailija ja pitkän linjan toimittaja YLE:llä. Nykyisin hän työskentelee Puoli Seitsemän -ohjelmassa. Häneltä on ilmestynyt kaikkiaan seitsemän romaania ja yksi tietokirja. Puolisonsa diplomaattiuran vuoksi Rask on asunut myös useita vuosia ulkomailla.

Näytä lisää