Puhtaat valkeat lakanat

- Raija Oranen

Arvostelu 4.3
20h 22min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Tv-yleisön 1990-luvun alussa valloittanut tarina Raikkaan perheestä.

Puhtaat valkeat lakanat kertoo Ensio Raikkaan perustaman pukutehtaan, Maire Raikkaan muotiliikkeen ja Raikkaiden perheen vaiheista tarkkanäköisesti ja tunnistettavasti. Raikkaiden yritykset elävät Suomen talouden valtavirrassa - idänkaupan koukeroita ja 1980-luvun lopussa iskevää lamaa myöten.

Raija Orasen romaani kiteyttää Suomen hyvinvoinnin rakentamisen tarinan kuvaksi koko kansan kokemuksista. Se on terävästi havainnoitua, liikuttavaa ja hauskaa luettavaa sukupolvesta toiseen.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

20h 22min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.8.2020

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789511378280

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Puhtaat valkeat lakanat – Äänikirja

Enpä muistanutkaan, kuinka hyvä, vaikuttava ja puhutteleva tarina Raija Orasen Puhtaat valkeat lakanat olikaan. Lapsuudesta 90-luvulla on hatarat muistikuvat suositusta tv-sarjasta, jonka olen sittemmin kerran nähnyt aikuisiällä. Pian sarjan jälkeen ”Lakanoista” julkaistiin myös kirja, jonka kuuntelin äänikirjana. Kirjailija Raija Orasen Puhtaat valkeat lakanat on ennen kaikkea väkevä ja niin todenmakuinen kertomus yrittäjyydestä ja sen haasteista 1900-luvun loppupuolen taloushistoriassa. Raikkaan teollisuussuvun vaiheista 1960-luvulta 1990-luvulle kuvaavaan tarinaan oman sävynsä tuovat rakkaus ja perhe, uskottomuus, alkoholismi, politiikka, kansainvälistyminen, idänkauppa, taistolaisaate, ay-liike sekä 90-luvun lama. Annan vahvan luku-, katselu- ja kuuntelusuosituksen! 📚📖🎧 #puhtaatvalkeatlakanat #raijaoranen #yrittäjyys #yrittäjäperhe #äänikirja #lukusuositus

Heikki

Kirja on hyvää kuunneltavaa. Sopivin juonenkääntein. Ja lukia Miia, on ylivoimasesti paras naisääni lukia 👍🏻👍🏻

Ari

Ihana vanha tuttu tarina. Lukija teki siitä upean

Sirkkamummi

Ihana kirja.

Sirkka-Liisa