Pullervo- Pinja Meretoja

Arvostelu 4.6
46min
47 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Tervepä terve, mie oon Pullervo!

WWF:n norppaliven itseoikeutettu tähti Pullervo on hurmannut suomalaiset vuodesta 2016 lähtien. Pinja Meretojan värikylläinen tietokirja koko kansan rakastamasta Pullervosta kertoo saimaannorpan elämästä, historiasta ja tulevaisuudennäkymistä.

Runsaan faktan lisäksi ääneen pääsee inhimillistetty Pullervo itse oivaltavan humoristisella persoonallaan. Kirjassa käydään läpi Pullervon ja sen lajikumppaneiden elämää, johon vaikuttavat myös ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat haasteet. Teos on helposti lähestyttävä tietokirja sympaattisesta eläimestä, jolta lapsi oppii luonnosta – erityisesti Saimaan alueesta – ja siitä, millä tavoin sen suojeluun voi itse vaikuttaa.

Tiesitkö, että saimaannorpan turkkikuviointi on yhtä ainutlaatuinen kuin ihmisen sormenjäljet? Tai että se nukkuu veden alla ja pystyy kovertamaan avantoja jopa puolimetriseen jäähän? Miksi lumi ja jää ovat niin tärkeitä saimaannorpan selviytymiselle? Entä mitkä ovat norppaturvallisia kalastusvälineitä?

Pinja Meretojan kuvitukset ovat värikylläisiä, leikkisiä ja oivaltavia. Lasten tietokirja Pullervo – Suuri kirja saimaannorpasta on kuvittajana ja graafikkona toimivan Meretojan esikoisteos.

Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
46min
Sivut:
47
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.4.2021
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520427863
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520427856

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pullervo – Äänikirja, E-kirja

Söötti!😍😍😍

Malla

Ihana kuvitus ja upea, hauskakin, tietoisku myös aikuiselle.

Päivi

Hyvä kirja saimaannorpista👍🏻

Unna

Kannatti kuunnella

Hyvä tietolähde Saimaannorpista.

Kirsi