Punainen kuningatar- Victoria Aveyard

Arvostelu 4.2
14h 23min
287 Sivut
Hopea
bookCoverFor

Yhteenveto

Veri jakaa ihmiset kahteen kastiin - punaisiin ja hopeisiin. Punaiset ovat rahvas, jota lähes jumalallisia voimia omaava hopeisten eliitti hallitsee.

Mare Barrow on 17-vuotias punainen taskuvaras ja joutumassa pian sotaväkeen. Tilanne muuttuu yllättäen, kun vastarintaliike Purppurakaarti horjuttaa hopeisten ylivaltaa, ja suojellakseen ystäväänsä Mare päätyy hopeisten keskuuteen. Siellä hänelle ja hopeisten hoville valkenee, että punaisesta verestä huolimatta Marella on oma, kuolettava voimansa.

Maresta tehdään hopeisten prinsessa, mutta maailmassa, jossa vallankumous ja rakkaus sekä valta ja oikeus kamppailevat, ei mikään ole mustavalkoista ja kuka tahansa voi pettää kenet tahansa.

Punainen kuningatar on Yhdysvalloissa valtavan menestyksen saavuttaneen uuden fantasiasarjan ensimmäinen osa. Victoria Aveyardin kiehtova maailma, särmikkäät henkilöhahmot ja hengästyttävät juonenkäänteet pitävät lukijan tiukassa otteessa alusta loppuun. Tarinaa on luonnehdittu yhdistelmäksi Game of Thronesia ja Outolintua, ja Universal Studios on hankkinut sen elokuvaoikeudet.

Victoria Aveyard (s. 1990) opiskeli elokuvakäsikirjoittamista Los Angelesissa. Valmistuttuaan hän esitteli ideoitaan elokuvastudiolle ja tunnusti samalla, että kaikkein eniten hän halusi kirjoittaa nuorten fantasiakirjoja. Studio kehotti tekemään juuri niin, ja vuoden kuluttua Punainen kuningatar oli valmis.

Toimintaa ja pippurisia naissankareita arvostava Aveyard käyttää kirjailijan ja käsikirjoittajan ammattiaan tekosyynä lukea valtavat määrät kirjoja ja katsoa elokuvia. Aveyard luvannut aina tehdä parhaansa, ettei lukijalla koskaan olisi tylsää hänen kirjojensa parissa.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Jussi Korhonen
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Sarja:
Osa:

1

Äänikirjan kesto:
14h 23min
Sivut:
287
Kielet:
suomi
Julkaistu:
25.5.2020
Äänikirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN Äänikirja:
9789523641143
E-kirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN e-kirja:
9789527190340

© Aula & Co (Äänikirja)

© Aula & Co (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Punainen kuningatar – E-kirja, Äänikirja

Mahtava kirja. Jos pidit nälkäpeli kirjasarjasta tai ylipäätään fantasia scifi kirjallisuudesta, tämä on oikea kirja sinulle!!

Lauri

Paras kirja ja kirjasarja ikinä!!! Rakastan♥

Ruut

👍

Eeva

Kirja, joka varmasti soveltuu myös Nälkäpeli -kirjasarjan faneille. Mukaansatempaava juoni, jossa riittää juonenkäänteitä joka lähtöön.

Pasa

Kirjassa olisi ollut mahdollisuuksia hienoon moraaliseen pohdintaan ja moniulotteiseen tarinaan, mutta juoni jäi ohueksi ja hahmot yksiulotteisiksi. Hyvä ja paha tarjoiltiin pureskelematta, ilman perusteluja. Pyörittelin silmiäni juonen käänteille niin että sattui.

Emma

Kohtuullinen

Vesa

Kliseinen, melodramaattinen pettymys, epäuskottava.

Eevi

Kirja on vähä kuin Grishaversumi x Nälkäpeli yhdistettynä. En ole vielä loppuun lukenut mutta näiden kahden kirjasarjan ystävänä suosittelen silti jos noista kirjoista on nauttinut

Juha

Ihan hyvä

Annukka

Kiehtovaa fantasiaa, vaikka olikin aika samanlainen kuin krisha-tarinat. Ehkä jopa parempi.

Paavo

👍🏻🤯

Jani

Loistava tarina, lukija liian monotoninen.

Krista

Punainen kuningatar

Upea kirja! 💝💕💝💕💕❤❤

Vellamo

Punainen Kuningatar

Todella mielenkiintoinen kirja!

Dylan

Hyvä kirja

Oli hyvä kirja ja odotan mitä muut sarjan osat tuo tullessaan.

Samuli