Punainen planeetta- Joonatan Tola

Arvostelu 4.2
11h 2min
220 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

"Koko planeetta ei ollut synnyttänyt isääni jännittävämpää miestä."

Joonatan saa puhelun Pohjois-Karjalaan: isoäiti vetelee viimeisiään. Joonatan pakkaa autoon isänsä sotakypärän ja ajaa isoäidin luo Töölöön. Isoäiti luulee poikansa Mikon saapuneen. Joonatan muistuttaa Mikon kuolleen ja kysyy, mitä isoäiti muistaa pojastaan. Isoäiti ei halua muistella. Joonatan alkaa tutkia ja kirjoittaa omaa ihmeellistä elämäntarinaansa. Lopputulos on karnevalistisen hurjasti elämää sykkivä sekä samaan aikaan sielua ravistavan traaginen kertomus.

Joonatan Tolan esikoisromaani isästä on kaunokirjallinen sähköisku suoraan aivoihin.

"Loistava esikoisromaani" - Turun Sanomat

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

11h 2min

Sivut:

220

Kielet:

suomi

Julkaistu:

25.1.2021

Äänikirjan kustantaja:

Otava

ISBN Äänikirja:

9789511388593

E-kirjan kustantaja:

Otava

ISBN e-kirja:

9789511387695

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Punainen planeetta – Äänikirja, E-kirja

Kuuntelin parissa päivässä, oli niin mukaansa tempaava! Todella erilainen kuin muut lukemani kirjat. Ei uskoisi tosi tarinaksi, niin hurjalta Mikko Tolan touhut kuulostavat. Seuraavaksi kakkososa..

Sanna

Rankka kuvaus elämästä, mustan huumorin kera. Oli tosi koukuttava kuitenkin.

Maarit

Uskomaton tarina, taitava ja paljastava mielen häiriöistä ja pettävistä turvaverkoista.

Jertta

👍

Paula

Säkenöivän loistava romaani vaikeasta aiheesta! Samanaikaisesti hyvin traaginen, mutta myös niin hulvaton, että nauroin kirjaa kuunnellessani monta kertaa ääneen. Vapauttava teos jokaiselle, joka on yrittänyt elää persoonaltaan epävakaan, "väärin ymmärretyn neron" rinnalla - kumppanina, ystävänä, lapsena, sisaruksena tai vanhempana. Rakastin kirjaa ja sen mustaa huumoria, jota ilman täysin absurdien kohtausten kuvaaminen tuskin olisi edes mahdollista. Huumori tuo tarinaan myös lämpöä ja ilmaa, jota prheen syöksykierteen lailla syvenevän ahdingon kuvaaminen tarvitsee. Tapahtumien ja sanojen painolta se ei vie mitään pois, päinvastoin. Paras pitkään aikaan kuuntelemani teos, jonka lukijana Ilkka Villi oli mestarillinen.

Marja

Koskettava. Myös humoristinen. Todella taitava kirjoittaja.

Raija

Huhuh, uskomaton, järkyttävä. Koskettava.

Laura

Mukaansa tempaava teos.

Miia

Loistava, mutta karmivakin sukutarina. Piti otteessaan loppuun asti, kiitos hyvän lukijan myös. Ihan pakko alkaa ahmimaan toista Tolan kirjaa.

Tanja

Tämä teos kertoo vanhempiensa elämäntavan lapsen näkökulmasta. On jotenkin surullista kuunneltavaa, kun isä on niin oman tiensä kulkija. Mutta lapset olivat kuitenkin neivokkaita.

Irene

# Kerronta selkeää ja lukija hyvä. Juonellisesti erikoinen asettelu, oletettu huumoria ei oikein minulle avautunut. 🤔

Seppo

Ehdottomasti 5 tähden arvoinen kirjailija, parasta kirjassa oli se että alusta loppuun asti musta huumori kevensi itsessään rankkaa aihepiiriä. Henkilöhahmot pystyi kuvitella elävästi mielessään ja lukijan ääni oli miellyttävä.

Emmi

Rankka aihe, hyvin kirjoitettu, huumoria unohtamatta

Hannele

Kaunis kirja, hieno lopetus

Emma Uski

Erikoinen elämä ja lapsuus…

Kaija