Punaisen mangroven saari

Arvostelu 4.2
20h 38min
462 Sivua
Jamaika
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kiehtovan Karibian eksoottisille saarille sijoittuvan sukusaagan päätösosa

Sarah Larkin Punaisen mangroven saari on historiallinen lukuromaani avioparista, joka kamppailee oikeudenmukaisuuden puolesta 1700-luvun Karibialla

Jamaika vuonna 1753. Nuori Deirdre on elänyt elämänsä eristyksissä vanhempiensa omistamalla plantaasilla. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun komea nuori lääkäri Victor Dufresne kosii häntä yllättäen, ja loisteliaan hääjuhlan jälkeen nuoripari seilaa Hispaniolan saarelle Santo Domingoon.

Perillä uudessa kodissaan Deirdre järkyttyy saaren alkuperäisasukkaiden kohtelusta ja paikallisten orjien kovasta kohtalosta. Hän päättää puuttua tilanteeseen hinnalla millä hyvänsä ja alkaa punoa suunnitelmia olojen parantamiseksi yhdessä rakkaan aviomiehensä kanssa. Deirdre tekee kuitenkin virheen, jonka vaikutukset ovat järkyttävät.

Sarah Larkin Punaisen mangroven saari on lumoava historiallinen lukuromaani yhden naisen rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta Karibian syvänsinisten aaltojen syleilyssä.

Saksassa vuonna 1958 syntynyt Sarah Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekä mainostoimittajana. Hän on kirjoittanut useita Saksassa palkittuja teoksia. Nykyisin Lark asuu Almeríassa Espanjassa kissan ja neljän koiran kanssa. Kirjoittamisen ohella Lark hoitaa eläkkeelle jääneitä hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa.

Larkin laajasta tuotannosta on julkaistu suomeksi Uusi-Seelanti-sarja, johon kuuluvat kirjat Valkoisen pilven maa, Maorien laulu, Kiivilinnun kutsu ja Toivoa maailman äärissä, sekä kaksiosainen Jamaika-sarja, jonka kirjat ovat Tuhansien lähteiden saari ja Punaisen mangroven saari. Keväällä 2024 ilmestyvä Tulikukkien aika aloittaa toisen Uuteen-Seelantiin sijoittuvan sarjan, joka valottaa lisää maan mielenkiintoista historiaa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Leena Vallisaari

Muoto:

Sarja:

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

20h 38min

Sivua:

462

Kielet:

suomi

Julkaistu:

26.10.2023

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523765313

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523765306

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Punaisen mangroven saari –
Äänikirja, E-kirja

Viihdyttävä kirja ja pidin myös lukijasta.

Tarja

Pidin paljon sekä kirjasta että lukijasta. Lukijalla on todella suuri vaikutus kirjaan.

irmeli

Olipas jännittävä tarina

Janita

Todella hyvä ja mielenkiintoinen kirja. Suomennos joltain osin huono.

Saga