Puolalaisen torimuijan palttoo

Puolalaisen torimuijan palttoo

Tietoa kirjasta

Eskapismia ajan hermolla!

Puolalaisen torimuijan palttoo on aikamatka vuoden 1919 Krakovaan ja Kotkaan vuonna 1945, mutta samalla se kuljettaa lukijansa ikuisten kysymysten äärelle. Mitä aika on? Miten muisti toimii? Miten vapaa tahto ohjaa ihmisen elämää? Onko jälleensyntymää olemassa?

Ei tarvitse olla erityisherkkä tehdäkseen aikamatkaa, mutta väkevän intention ja ripauksen magiaa se vaatii. Anuirmeli Sallamo-Lavi (s. 1963) on kirjoittanut esoteerisen trilogian ensimmäisen osan, jossa Anneli tutustuu vieraan kulttuurin sekä sukunsa historian avulla myös itseensä.
Aikamatkan kuvaus luontuu kirjoittajalta, eikä ihme: onhan hän suomentanut Diana Gabaldonin maailmanmenestykseen nousseen jättisaagan Matkantekijä (Outlander), jonka pohjalta tehty tv-sarja on nähty myös Suomessa.

Puolalaisen torimuijan palttoossa nostalgia on tärkeää, suvaitsevaisuus tärkeämpää. Tarina sivuaa vakavia aiheita: kulkutautiepidemioita, vääränlaista johtajuutta, mielisairauksien hoitohistoriaa. Kertomus on kuitenkin kautta linjan toiveikas ja valoisa. Se valaa lukijaansa uskoa ja toivoa. Maailma muuttuu - ja me sen mukana.

Anuirmeli Sallamo-Lavi on täysverinen mystikko, kirjallisuuden suomentaja ja näkijä, joka osti krakovalaiselta kirpputorilta suonvärisen villakangastakin. Toinen toistaan pakottavammat näyt alkoivat välähdellä hänen silmiensä verkkokalvoilla jossain unen ja valveen rajamailla. Niiden seurauksena syntyi tämä kertomus, jossa on totta - ainakin - toinen puoli.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Puolalaisen torimuijan palttoo