Puolikuu- Chi Zijian

Arvostelu 4.2
12h 24min
276 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kiinalaisen Chi Zijianin menestysteos Puolikuu on suuri tarina rakkaudesta ja menetyksestä, ilosta ja surusta, maagisista voimista ja taiteen parantavasta vaikutuksesta. Se on myös kuvaus ihmisen suhteesta luontoon, joka paitsi antaa, myös ottaa kylmästi.

Vanha evenkinainen istuu kodassa tulisijansa ääressä ja muistelee pitkää elämäänsä. Hän on varttunut pienessä paimentolaisyhteisössä, joka elää poronhoidolla ja metsästyksellä Kiinan koillisosissa Ison-Hinganin vuoriston tiheissä metsissä.

Tarinansa kautta nainen piirtää esiin kansansa historian, joka on tiivisti kytköksissä koko Kiinan kehityskulkuun. Kylän luonnonläheinen ja eristäytynyt maailma järkkyy ensi kerran 1930-luvulla, kun Japani perustaa Kiinaan nukkevaltio Mantšukuon ja kylän miehet pakotetaan sotilaskoulutukseen. Se on lähtölaukaus paimentolaisten elämäntapaa ja kulttuuria uhkaavalle kehitykselle, jonka myötä evenkit pakotetaan osaksi modernia yhteiskuntaa.

Chi Zijian on palkittu kiinalainen kirjailija, jonka teoksia on käännetty lukuisille kielille. Puolikuu (2005) on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa. Hänelle myönnettiin romaanista arvostettu Mao Dun -kirjallisuuspalkinto vuonna 2008.

”Chi Zijian on poikkeuksellisen taitava tarinankertoja. Kerrassaan suurenmoinen teos.”
– Times

"Kaunis romaani maalaa yksityiskohtaisen muotokuvan elämäntavasta, jota on vaikea kuvitella nykypäivänä.”
– Independent
Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Rauno Sainio
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
12h 24min
Sivut:
276
Kielet:
suomi
Julkaistu:
18.2.2022
Äänikirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN Äänikirja:
9789523642270
E-kirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN e-kirja:
9789523642263

© Aula & Co (Äänikirja)

© Aula & Co (E-kirja)