Puumakesä

Puumakesä

Tietoa kirjasta

Hän kutsuu itseään nimellä Felis. Hän istuu porsgrunnilaisessa kerrostalossa tehokas kaukoputki suunnattuna asianajaja Torkel Vaan ikkunaan toisella puolella jokea. Felis painaa amulettia rintaansa vasten ja tuntee voiman täyttävän itsensä. Kohta joku kuolee.

Felisin asunnon yläpuolella asuu neljätoistavuotias Silje, joka on huolissaan siitä, että hänen äitinsä menettää odottamansa lapsen. Sitten hän havaitsee murhaajan, ja murhaaja hänet.

Torkel Vaa on tähän asti elänyt rauhallista elämää: pitkiä päiviä asianajotoimistossa ja pitkiä kävelylenkkejä Syyttäjä-mäyräkoiran kanssa. Mutta viime viikkoina hänelle on tullut postin mukana mystisiä kirjeitä. Kirjeitä, joissa ei ole tekstiä, vain kissaeläimen, puuman, sininen siluetti. Joku haluaa säikytellä häntä.

Norjan yleisradioyhtiön toimittaja Mette Minde on jo pitkään ollut ihastunut Torkeliin. Mitä lähemmäs asianajajaa hän pääsee, sitä enemmän Felis kiinnittää häneen huomiota. Useat ihmiset elävät nyt hengenvaarassa Porsgrunnissa, eikä kukaan heistä tiedä siitä. Sitten tapahtuu ensimmäinen murha…

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Puumakesä