Pyhän tikarin veljeskunta

Pyhän tikarin veljeskunta

Tietoa kirjasta

Mac Duster on pulassa. Taskuvarkaan ammatti on käynyt kannattamattomaksi poliisien tiukennettua tarkkailuaan. Nyt Mac matkustaa junassa kohti New Yorkia epävarmana tulevaisuudestaan. Sattumalta hän kuulee häkellyttävän keskustelun ja saa selville, että yhdellä matkustajista on mukanaan viisikymmentätuhatta dollaria. Voiko hän jotenkin saada nuo rahat itselleen?

"Ja juna syöksyi tunneliin" on yksi Pyhän tikarin veljeskunta -novellikokoelman jännitystarinoista. Outsiderin eli Aarne Haapakosken kertomuksissa murhatapaukset ja kutkuttavat käänteet ovat arkipäivää. Kokoelmaan on koottu kirjailijan parhaimpia jännitysnovelleja, kuten "Murha laboratoriossa" ja "Jeff Sellerin päiväkirja".

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pyhän tikarin veljeskunta