Pyöräillen Suomessa

Pyöräillen Suomessa

Ohjeita ja vinkkejä pitkille pyöräretkille

Tietoa kirjasta

Ohjeita pitkille retkille sekä matkakertomus Saimaalta Sallaan

Suomi on retkipyöräilijän paratiisi. Kaunista luontoa ja innostavia paikkoja riittää, tieverkosto on tiheä ja telttailu helppoa.
Kokenut retkipyöräilijä Matti Rämö antaa ohjeita pyöräretken suunnitteluun ja valmisteluun. Minne mennä, mitä ottaa mukaan, miten huomioida sää, mitä syödä, missä yöpyä, pitääkö pyörää osata korjata.
Vinkkien jälkeen Rämö kertoo kahden viikon pyöräilymatkastaan Itä-Lappiin. Saimaan yli pääsee lautalla. Kiutaköngäs kohisee. Perillä Tuntsajoella mieli lepää.
Matkakirjailijan mukaan tarttuu tarinoita tien päältä, ja toimittajan uteliaisuudella Matti Rämö penkoo asioiden ja ilmiöiden taustoja ja historiaa. Suomen suvi innostaa eteenpäin yön ihmeellisessä valossa. Pyörämatka on suurta tunnetta.

Matti Rämö on helsinkiläinen Yle Teksti-TV:n toimittaja. Aiemmista matkoista ovat ilmestyneet kirjat Rengasrikkoja Saharassa, Polkupyörällä Intiassa, Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin, Polkupyörällä Jäämerelle, Polkupyörällä Islannissa, Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan, Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin, Polkupyörällä Himalajalle sekä Polkupyörällä napapiirille. Polkupyörällä Himalajalle sekä Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin löytyvät myös dokumenttielokuvina Yle Areenasta.

Kirjailija.Matti Rämö

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pyöräillen Suomessa