Pyramidien varjossa

Pyramidien varjossa

Tietoa kirjasta

Yli 200 vuoden ajan muinaisen Egyptin monumentit ovat houkutelleet Niilin varrelle tutkijoita ja uteliaita matkailijoita kaikkialta maailmasta. Pienten vauvojen muumioita ja jättimäisiä pyramideja analysoidaan tarkasti, jotta saadaan lisää tietoa maailman vanhimpiin kuuluvasta sivilisaatiosta.

Aiemmin tutkijoiden työvälineinä olivat kaivauslastat ja siveltimet, nyt turvaudutaan tietokonekuvauksiin ja dna-analyyseihin. Tutkimuksista huolimatta kaikkiin Niilin varren suurvaltaan liittyviin kysymyksiin ei vielä ole saatu vastausta. Miten Egyptin valtakunta syntyi? Kuka rakensi pyramidit? Murhattiinko Kleopatra?

Tässä kirjassa paneudumme tuoreimpiin Egyptin suuruuden aikaa käsitteleviin tutkimuksiin. Vastauksia etsitään muun muassa ilmastonmuutoksesta, rankoista monsuunisateista ja monimutkaisesta uskonnosta, jossa jumalat vaikuttivat kaikkeen toimintaan. Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Pyramidien varjossa