QAnon

Salaliittokultin ytimessä

- Will Sommer

Arvostelu 4
11h 20min
239 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Vaarallisen salaliittokultin nousu

Will Sommerin ajankohtainen tietokirja QAnon kertoo salaliittokultista, joka olisi teorioidensa outoudessa koominen, ellei se olisi samalla niin uhkaava ja väkivaltainen

Lokakuussa 2017 Q-nimimerkkiä käyttänyt henkilö kirjoitti amerikkalaiseen keskustelusivustoon tekstin, josta sai alkunsa maailmanlaajuinen salaliittoteoreetikkojen verkko. Q väitti olevansa Yhdysvaltain keskushallinnon työntekijä, joka halusi paljastaa Yhdysvaltoja uhkaavan, pääasiassa demokraateista koostuvan salaliiton. Hänen mukaansa se harrasti saatananpalvontaa, pedofiliaa ja kannibalismia. Q:n mukaan ainoastaan Donald Trump kykeni vastustamaan salaliittoa.

Donald Trump tuki QAnonia jakamalla heidän twiittejään ja kehumalla salaliittolaisia julkisesti. Niinpä QAnon-liike kasvoi, ja kesällä 2020 tehdyn tutkimuksen mukaan noin seitsemän prosenttia amerikkalaisista uskoi heidän väitteisiinsä, myös moni republikaanipoliitikko. Suuren julkisuuden myötä QAnon on saanut Suomestakin kannattajia.

Toimittaja Will Sommer on seurannut QAnon-liikettä sen alkuvaiheista asti ja ollut itsekin salaliittolaisten maalituksen kohteena. Tätä teosta varten Sommer on haastatellut liikkeen kannattajia ja heidän lähipiiriään. Tuloksena on hyytävä kuvaus siitä, mihin salaliittoteoria yhdistettynä populismiin ja sosiaaliseen mediaan voi johtaa.

Will Sommer on Washington D.C:ssä asuva politiikan toimittaja, joka työskentelee The Daily Beast -lehdelle. Konservatiivitaustainen Sommer on kotoisin Texasista, ja hänestä on tullut yksi Yhdysvaltojen johtavista salaliittoteorioista raportoivista journalisteista. Hänen nimensä on QAnonin vihollisten listalla.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Pasi Rakas Jääskeläinen

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

11h 20min

Sivua:

239

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523764613

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523764606

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle QAnon – Äänikirja, E-kirja

Jestas että jengi on pahasti sekaisin.

Suvi

Tosi pelottavaa, mihin tää maailma on menossa. Ihan järkyttävää 🥲

Mirja

Ei jaksanut loppuun saakka...

Iina

Huhhu mikä keissi. Jokseenki toistoa, mut hyvä kertoja muute

Raipe