Raaka tie Raatteeseen- Teemu Keskisarja

Arvostelu 4.2
9h 15min
bookCoverFor

Yhteenveto

Maailman sotahistoria pursuilee kuumia kenttiä, liejuisia peltoja, rauniokaupunkeja ja viidakoita. Mutta vain yksi ainutlaatuinen suurtaistelu on riehunut hyistä korpea ja surkeita soita halkovalla pikkutiellä, vyötärönvahvuisessa hangessa, pitkässä ja pimeässä pakkasyössä, jäälakeuden yllä kumottavan kuutamon valossa.

Mitä tapahtui Suomussalmen palavien kylien loimussa, "ei kenenkään erämaassa" ja Raatteen tiellä, miten ja miksi? Kuinka hiihtojoukot ja konearmeijan divisioonat iskivät yhteen ja miltä sota tuntui suomalaisista ja neuvostoliittolaisista rivimiehistä?

Näihin kysymyksiin vastaa palkittu historioitsija Teemu Keskisarja. Armottomien alkuperäislähteiden pohjalta Raaka tie Raatteeseen kertoo Suomen kohtalonhetkistä ja suurtaistelun pienistä ihmisistä.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
9h 15min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
9.3.2020
Äänikirjan kustantaja:
Siltala
ISBN Äänikirja:
9789522347015

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Raaka tie Raatteeseen – Äänikirja

Huikea

Sami

Hyvä

Jukka

🫡

Aleksi

Ei ehkä nyt mitään uutta talvisodasta mutta mukava kuunnella ja hyvä lukija

Teemu

Mielenkiintoinen teos. Aihetta käsitellään monelta kantilta.

Petri

Tarpeellinen pläjäys meille suomalaisille.

Aarne

Hyvin taustoitettu

Hannu

Kk

Kaisa

Hyvää vastapainoa yksipuoliselle katsonnalle

Jouni

Suomussalmen ja Raatteenportin vierailu tätä kirjaa kuunnellen oli hieno kokemus.

Jukka

Jo alun puolitoistatuntinen historian takautuva kerronta aina sisällissodista yksittäisiin henkilöihin jotka olivat lähtöisin Pohjois-Kainuusta saa lukijan miettimään miten nämä liittyivät Suomussalmen taisteluihin. Ja heti kohta muutaman Raatteen kommentin jälkeen palattiin aivan toisaalle historian lehdillä jotka eivät millään tavalla liity Suomussalmen tapahtumiin, ja hops kohta kaksi tuntia jo edetty kirjassa. Oliko tämä alun historian pläjäys täytettä kirjalle. Josko toinen luku punainen ratsastaja pelastaisi kirjan. Ja lopulta kun kerronta alkoi Raatteen tieltä oli tämä sekavaa. Lukija ei millään voinut tietää missä osassa Kainuuta asiat tapahtuivat sekä myös ajankohdat jäivät hämärään. Kuullosti siltä että kerronta hyppi sinne tänne ja välillä käytiin jälleen aivan jossakin muissa maailman historian tapahtumissa, millä ei ollut Raatteeseen mitään yhteyttä. Myös henkilökerronta hyvinkin yleismaallista eikä tarpeeksi syvällistä. Toki ymmärrän jollei kirjoittaja ole päässyt esim.

Erkki

Kiinnostava

Kari

Keskisarja on kirjoittanut tarkan ja mielenkiintoisen kirjan. Historiasta innostuneen kannattaa lukea/kuunnella.

Jarno

Keskisarjan totutusta poikkeava tapa tarkastella tapahtunutta toteutuu jälleen. Tapahtumien käsittely yksilön kannalta ja näkökulmasta tekee historiasta elävää, ei hengetöntä päivämäärä- ja henkilöluettelodokumenttia.

Jere

Mielenkiintoista historiointia ilman jatkuvia päivämäärä- ja joukko-osastotunnusluetteloita, juuri niin kuin Keskisarja kirjan alussa lupasikin.

Hans