Raaka tie Raatteeseen- Teemu Keskisarja

Yhteenveto
Mitä tapahtui Suomussalmen palavien kylien loimussa, "ei kenenkään erämaassa" ja Raatteen tiellä, miten ja miksi? Kuinka hiihtojoukot ja konearmeijan divisioonat iskivät yhteen ja miltä sota tuntui suomalaisista ja neuvostoliittolaisista rivimiehistä?
Näihin kysymyksiin vastaa palkittu historioitsija Teemu Keskisarja. Armottomien alkuperäislähteiden pohjalta Raaka tie Raatteeseen kertoo Suomen kohtalonhetkistä ja suurtaistelun pienistä ihmisistä.
Mitä muut ajattelevat
Arvostelut teokselle Raaka tie Raatteeseen – Äänikirja
Huikea
Sami
Hyvä
Jukka
🫡
Aleksi
Ei ehkä nyt mitään uutta talvisodasta mutta mukava kuunnella ja hyvä lukija
Teemu
Mielenkiintoinen teos. Aihetta käsitellään monelta kantilta.
Petri
Tarpeellinen pläjäys meille suomalaisille.
Aarne
Hyvin taustoitettu
Hannu
Kk
Kaisa
Hyvää vastapainoa yksipuoliselle katsonnalle
Jouni
Suomussalmen ja Raatteenportin vierailu tätä kirjaa kuunnellen oli hieno kokemus.
Jukka
Jo alun puolitoistatuntinen historian takautuva kerronta aina sisällissodista yksittäisiin henkilöihin jotka olivat lähtöisin Pohjois-Kainuusta saa lukijan miettimään miten nämä liittyivät Suomussalmen taisteluihin. Ja heti kohta muutaman Raatteen kommentin jälkeen palattiin aivan toisaalle historian lehdillä jotka eivät millään tavalla liity Suomussalmen tapahtumiin, ja hops kohta kaksi tuntia jo edetty kirjassa. Oliko tämä alun historian pläjäys täytettä kirjalle. Josko toinen luku punainen ratsastaja pelastaisi kirjan. Ja lopulta kun kerronta alkoi Raatteen tieltä oli tämä sekavaa. Lukija ei millään voinut tietää missä osassa Kainuuta asiat tapahtuivat sekä myös ajankohdat jäivät hämärään. Kuullosti siltä että kerronta hyppi sinne tänne ja välillä käytiin jälleen aivan jossakin muissa maailman historian tapahtumissa, millä ei ollut Raatteeseen mitään yhteyttä. Myös henkilökerronta hyvinkin yleismaallista eikä tarpeeksi syvällistä. Toki ymmärrän jollei kirjoittaja ole päässyt esim.
Erkki
Kiinnostava
Kari
Keskisarja on kirjoittanut tarkan ja mielenkiintoisen kirjan. Historiasta innostuneen kannattaa lukea/kuunnella.
Jarno
Keskisarjan totutusta poikkeava tapa tarkastella tapahtunutta toteutuu jälleen. Tapahtumien käsittely yksilön kannalta ja näkökulmasta tekee historiasta elävää, ei hengetöntä päivämäärä- ja henkilöluettelodokumenttia.
Jere
Mielenkiintoista historiointia ilman jatkuvia päivämäärä- ja joukko-osastotunnusluetteloita, juuri niin kuin Keskisarja kirjan alussa lupasikin.
Hans