Raipe

Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi

- Tapani Salo, Raimo Helminen

Arvostelu 4.1
10h 34min
299 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Legendaarinen kiekkoleijona kertoo ainutlaatuisesta urastaan ja elämästään kaukaloiden ulkopuolella.

Kun Raipe hyppäsi kaukaloon, peli muuttui. Siitä tuli Raipen peli, jossa hän määräsi rytmin. Jo juniorina hän sai jopa kanadalaisyleisön taputtamaan seisaallaan aina, kun koski kiekkoon, ja takoi nuorten MM-kisoissa enemmän pisteitä kuin Wayne Gretzky.

Kirja kuvaa, miten Raimo Helminen nousi ainutlaatuisen kiekkouransa aikana pelaajien kunnioittamaksi ja fanien rakastamaksi lajilegendaksi. Hän oli avainroolissa, kun Leijonat voittivat ensimmäiset arvokisamitalinsa ja maailmanmestaruutensa.

Helminen on pelannut enemmän maaotteluja kuin kukaan toinen miesjääkiekkoilija. Raipe pelasi 44-vuotiaaksi, mutta ura oli loppua jo paljon aiemmin dramaattisessa autokolarissa Teemu Selänteen kanssa.

Kirjassa vuorollaan ovat äänessä Raipen lisäksi perheenjäsenet, pelikaverit, valmentajat ja ystävät. Raipe avaa myös elämänsä vähemmän tunnettuja puolia, kuten hevos- ja viiniharrastuksiaan.

Nyt Raipen rooli on vaihtunut pelaajasta valmentajaksi ja Tampereen Koikkarin pihajää huippumoderniin areenaan.

Kangasalla asuva Tapani Salo on kymmenissä arvokisoissa karaistunut pitkän linjan urheilutoimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut jääkiekosta kuudella vuosikymmenellä. Salo on seurannut Raipen uraa B-junioreista lähtien.

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

10h 34min

Sivua:

299

Kielet:

suomi

Julkaistu:

13.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523825932

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523825949

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Raipe – Äänikirja, E-kirja

👍🍾

Anne

Hyvä

Petri

Mielettömän hieno kirja! Saman ikäpolven ihmisenä ja intohimoisena jääkiekkoihmisenä oli älyttömän hieno kuuntelukokemus. Raipe ja Ilves ovat olleet minulle hieman etäisiä ja ”kasvottomia”, mutta teos herätti Raipen eloon ja Ilveskin tuli tutuksi. Oli hieno kuulla, miten hyvä persoona Raipe on, sen lisäksi, että hän on monipuolinen jääkiekkoilija. Kaikessa kuultaa nöyryys ja vaatimattomuus, mikä vain kaunistaa hienoa miestä. Itseään täynnä olevia kun tuntuu kasvavan melkein joka oksalla. Itse toivoin, että kirja vaan loppuisi, niin mielenkiintoista sitä oli kuunnella. Upea teos!

Hannu

Oli kyllä kuunneltava kirja.

Ari