Rakas katastrofini- Mirkka Torikka

Arvostelu 4.5
9h 58min
251 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Miten pitää lastensa isä elossa, jos hän ei halua itse elää?

Koskettava taistelutarina elämästä mielenterveysongelmista kärsivän itsetuhoisen puolison rinnalla ja mahdottomalta tuntuvasta pyrkimyksestä saada elää tavallista elämää.

Naimisiin mennessään Mirkka Torikka oli onnellinen saatuaan tiilitalon, lapsia, koiran ja kesämökin. Muutaman vuoden kuluttua hääkelloista puoliso Aki alkoi saada itsetuhoisia ajatuksia. Mirkan tehtäväksi jäi pitää lapsiperheen arki kasassa ja lastensa isä hengissä. Se vaati jatkuvaa ylivireystilaa, nukkumista eteisen lattialla ovikellona sekä välillä epätoivoista taistelua hoidon saamiseksi. Vielä kun kodista paljastui vakava kosteusongelma, kaikki tämä piti tehdä mittavan homeremontin keskellä. Kun Aki lopulta onnistui kuolemaan, Mirkka päätti, ettei koko perheen elämä voi loppua siihen eikä hänen ongelmistaan tarvitse puhua kuiskaten. Kirja nostaa esiin yhteiskuntamme tabuja mielensairauksista itsemurhaan ja homeongelmista talousahdinkoon ja kertoo rohkealla ja inhimillisellä tavalla asioista, joihin liittyy usein häpeää, vihaa ja syyllisyyttä.

Mirkka Torikka on toimittaja ja päihdekasvatustyön asiantuntija. Torikka tunnetaan myös blogistina ja sosiaalisen median sisällöntuottajana.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

9h 58min

Sivut:

251

Kielet:

suomi

Julkaistu:

15.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510486511

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510486528

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rakas katastrofini – Äänikirja, E-kirja

En tykännyt kun kirja eteni loppua kohti, asioita alettiin toistamaan ja jankkaamaan. En ole täysin vaikuttunut kirjasta muutenkaan. Enkä pitänyt tyylistä, vittu vituttaa... Kirjoittaja nosti itseään mielestä hieman jalustalle, minkä minä ole kokenut. En vähättele asiaa ym, kirjaa kritisoin.

Mari

Yksi parhaista kirjoista mitä olen lukenut. Kiitos!

Minna

Äärimmäisen tärkeä ja liikuttava teos joka ei jätä ketään kylmäksi. Tunteiden vyöry tätä kuunnellessa oli melkoinen. Tämä teos on paljon kokoaan suurempi. 🙏

Tanja

Timanttinen kirja ja aivan loistava lukija. Lukekaa tai kuunnelkaa kirja. Toivottavasti Mirkka jatkaa kirjailijan uraa.

Hannele

Kirjaa kuunnellessa tuli olo, että sen kuuntelua ei halua lopettaa. Kirja ja tarina vei mennessään. Taitava kirjoittaja ja hienoa, että kirjailija kantaa tarinaansa selkä suorana ja häpeilemättä. Kirja ja tarina on niin koskettava, että en yhtään yllättyisi, jos näkisimme tämän joskus valkokankaalla.

Minna

Tämä kirja vei mukanaan täysin, vaikken yleensä jaksa kirjoja lukea/kuunnella. Päivässä kuuntelin koko kirjan. Hienosti kirjoitettu, koskettava tarina!

Anu

Koskettava ja loistavasti kirjoitettu kirja.

Aira

Koskettava, pysähdyttävä, karu ja kaunis tarina, josta sai paljon ajattelemisen aihetta omaan menneisyyden katastrofiin. Hyvä lukija!

Sari

Hyvin kirjoitettu, koskettava tarina. Sai ajattelemaan paljon ja lämmin suositus kuunnella/lukea tämä. Kuuntelukokemusta paransi vielä erinomainen lukija. Tätä ei meinannut malttaa jättää kesken millään.

Tiina Marika

Upeasti kirjoitettu teos, jota ei olisi malttanut lopettaa. Tällaisia rehellisiä ja aidosti kuvattuja kokemuksia yhteiskuntamme tarvitsee. Uskomattoman kaunis tarina selviytymisestä, rakkaudesta ja ennen kaikkea toivosta. Kiitos Mirkka Torikka!

Heidi

Todella riipaiseva ja mukaansatempaava kirja. Välillä itkin työmatkalla kirjaa kuunnellessani. Tarina sai elävästi mieleeni yöt, jolloin kuuntelin tyttäreni huoneesta kuuluvia ääniä. Itkeekö hän, lähtikö hän johonkin, nukkuuko hän vai onko muuten tiedottomassa tilassa.. Mielenterveysongelmien kanssa painivien ihmisten ääni tulisi kuulua juuri niin kuin kirjoitit. Miksi mennä suljetulle osastolle hiipien, kun syy sinne menoon ei ole omaisen eikä sairastuneen? Kiitos kirjasta ja siitä, että jaksoit kertoa tarinasi ❤️ Kaikkea hyvää!

Kaija

Todella koskettava kirja

Mari

Parhain koskaan lukemani kirja yksityiselämästä.

Kristina

Loistavasti kirjoitettu, koskettava kirja. Erinomainen lukija.

Noora

💯💪🏻

Mari