Rakkaat sanat

- Janne Saarikivi

Arvostelu 4.3
8h 8min
bookCoverFor

Tuleva julkaisu

E-kirja: 15.12.2023

Tietoa kirjasta

Sanathan ovat simppeleitä olioita. Semmoisen kun kakaisee ulos, kuulija tietää missä mennään ja pulinat pois. Omena on omena on äpple on apple. Entäpä sitten sellaiset sanat kuin vapaus tai pyhä? Ehkä ne, kuten omppukin, ovat sittenkin sanoja, joiden kohdalla kannattaa katsoa tarkemmin.

Rakkaat sanat käy läpi viljalti tärkeitä, isoja, pieniä, hauskoja tai kuolemanvakavia sanoja ja kertoo kielitieteilijän taidolla ja tarkkuudella, mistä ne tulevat, ja joskus ehkä myös veikkaa, mihin ne ovat menossa. Kirjan tekstit näyttävät konkreettisella ja lähestyttävällä tavalla, kuinka ihmissuhteiden, politiikan, talouden ja sen sellaisten elämänalueiden sanasto on muuttunut arvotukseltaan, painotukseltaan ja merkitykseltään - kielen maailmassa ei ole mitään ikuista ja pysyvää, vaikka joskus meille ehkä niin tahdotaan väittääkin.

Janne Saarikiven tyyli on loistava yhdistelmä tieteellistä tarkkuutta ja silmiäavaavaa humorismia. Rakkaat sanat saa lukijansa miettimään omia rakkaita sanojaan ja niiden historiaa - siis itseään - uudella tavalla.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 8min

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

31.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Teos

ISBN Äänikirja:

9789523634107

E-kirjan kustantaja:

Teos

ISBN e-kirja:

9789523632653

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rakkaat sanat – Äänikirja, E-kirja

Mielenkiintoinen

Lauri

Kylläpä sanojen etymologia on mielenkiintoista! Kokonaan uusi maailma avautui tätä kirjaa kuunnellessa. Ehdottomasti aion myös lukea tekstinä uudemman kerran.

Annikki

Ok

Mandi

Aivan loistava tajunnanvirtaan tukeutuva katsaus kieleen ja ihmisyyteen.

Tero