Rakkauksien lokikirja

- Elina Hirvonen

Arvostelu 4.1
5h 20min
111 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Mitä kaikkea on rakkaus?

Romaanitrilogian ensimmäisessä osassa rakkauteen liittyvistä keskusteluista muodostuu ihmisten välisten yhteyksien meri.

Syksy 2019. Romaanin kertoja kamppailee masennusta vastaan ja alkaa kirjoittaa ylös eri puolilla maailmaa tuttujen ja tuntemattomien ihmisten kanssa käymiään keskusteluja rakkaudesta sen eri muodoissa.

Lukija pääsee hänen mukaansa kävelylle tyhjentyneeseen kaupunkiin, tapaamisiin kahviloihin, baareihin ja palatsiin Tigrisin keskellä. Vastaantulijoiden tarinat painavat jälkensä kertojaan, jonka pohdinnoissa kuultu ja koettu piirtyy kuvaksi liian nopeasti lämpenevästä ja sotivasta maailmasta, jonka eri puolilla ihmiset etsivät rakkautta, merkityksiä, toivoa ja iloa.

Kohtaamisista, koetusta ja luetusta muodostuu romaanissa kartta, jossa kevyt ja painava, yksityinen ja yleinen, henkilökohtainen ja poliittinen kutoutuvat saumattomasti yhteen.

Rachel Cuskin, Jenny Offilin ja Deborah Levyn kirjallisen tyylin hengessä Elina Hirvonen on kirjoittanut vaikuttavan teoksen kaikesta, mitä voi rakastaa.

Elina Hirvonen on palkittu kirjailija ja dokumenttielokuvaohjaaja, jonka teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle. Hirvosen esikoisteos ”Että hän muistaisi saman” arvioitiin Yhdysvalloissa arvostetun TheNew York Times Book Reviewn kannessa. Rakkauksien lokikirja on ensimmäinen osa romaanitrilogiaa, jossa kaunokirjallinen maailma rakentuu keskustelujen kautta.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

5h 20min

Sivua:

111

Kielet:

suomi

Julkaistu:

17.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510480717

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510480700

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Rakkauksien lokikirja – Äänikirja, E-kirja

Huh, miten upea teos. Hengästyttävän intensiivinen, rehellinen, kaunis, suorastaan maaginen lukukokemus. Hotkaisin päivässä, mutta tähän tulen palaamaan vielä usein.

Pilvi

Olen Hirvonen-fani, mutta tämä oli minun makuuni turhan murrosikäinen, patetiaakin makuuni liikaa. Lukijan syvämietteisyyttä opettavaisesti alleviivaava kähinä vaivaannutti.

Ritva

Kiinnostava ja koskettava.

Heidi

Kuuntelukokemus hieman työläs aikatasojen takia mutta kerronta on muuten ihastuttavan rönsyilevää ja anekdootit koskettavia.

Katja