Räkna hjärtslag- Katarina Widholm

Arvostelu 4.3
12h 21min
467 Sivut
Böckerna om Betty
bookCoverFor

Yhteenveto

Året är 1937 när den 17-åriga Betty lämnar sin norrländska hemstad för att bli hembiträde hos en doktorsfamilj på Östermalm i Stockholm. Betty får det genast kämpigt – hennes goda hushållskunskaper räcker inte till i doktorinnans ögon, som tar alla tillfällen i akt att klaga och vara vass mot Betty. Som tur är finner hon tröst hos nyblivna vänner, som det glada hembiträdet Viola som bor i grannhuset.

Viola hjälper Betty tillrätta i huvudstaden och de delar vardagens bekymmer och glädjeämnen med varandra. I hennes omgivning finns också den varme och uppmärksamme Martin Fischer, en universitetslektor av judisk börd. Betty, som älskar att läsa, skriver ett entusiastiskt brev till Fischer, som tar med henne djupare in i böckernas värld. Så småningom inleder de en på många sätt omöjlig kärleksrelation och förlovar sig. När Martin plötsligt en dag försvinner
under oklara omständigheter, förbyts Bettys glädje i förtvivlan.

Räkna hjärtslag är författaren Katarina Widholms romandebut om en ung kvinnas väg ut i livet, i en historisk tid som på många sätt liknar vår egen. Det är en spännande och varm roman med färgstarka detaljer som snabbt förflyttar läsaren till tiden strax före andra världskriget.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

12h 21min

Sivut:

467

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

15.9.2021

Äänikirjan kustantaja:

Historiska Media

ISBN Äänikirja:

9789177896906

E-kirjan kustantaja:

Historiska Media

ISBN e-kirja:

9789177896913

© Historiska Media (Äänikirja)

© Historiska Media (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Räkna hjärtslag – Äänikirja, E-kirja

Bra.

Linnea

Bra bok

Jenna

😊👍🏼

Ingela